Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konrád bude oddychovať. Proti Francúzom dostane šancu Hudáček

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi na majstrovstvách sveta v nedeľňajšom súboji základnej B-skupiny proti výberu Francúzska (hrá sa o 19.15 h SELČ) bez zmien v zložení jednotlivých formácií.

08.05.2016 11:22
Július Hudáček Foto: ,
Július Hudáček.
debata

V porovnaní so sobotňajším víťazným duelom s Maďarmi (4:1) však dostane šancu chytať od začiatku Július Hudáček, v sobotu bol v nasadení Branislav Konrád.

„Do bránky pôjde Julo, medzi korčuliarmi zatiaľ bez zmien. Teraz na nás čaká videopríprava a budeme sa snažiť odstrániť nejaké chyby,“ povedal tréner Cíger po predpoludňajšom rozkorčuľovaní a doplnil: „Máme dosť zápasov a chceme vyťažiť oboch gólmanov. Nemáme veľké výkonnostné rozdiely medzi brankármi ani korčuliarmi.“

Tréner Zdeno Cíger v sobotu popoludní sledoval s asistentmi a generálnym manažérom prvé dve tretiny duelu Nemecko – Francúzsko a odniesol si z tohto zápasu niekoľko poznatkov. „Francúzi v úvode stretnutia čakali na chyby súpera. My musíme hrať disciplinovane a nepúšťať protivníka do prečíslení a do šancí,“ zhodnotil hlavný kouč tímu SR.

Zostava slovenskej hokejovej reprezentácie v súboji proti Francúzsku:
J. Hudáček – Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, J. Mikuš, Švarný, Jaroš – M. Bakoš, Réway, Daňo – Jurčo, Viedenský, L. Hudáček – Dravecký, T. Marcinko, M. Bartánus – T. Hrnka, A. Šťastný, Lušňák

Podľa Pardavého musia Slováci začať aktívne

„Francúzsky hokej je ovplyvnený kanadskými trénermi a zámorskými hráčmi, ktorí tam pôsobia. Podobne ako všade v západnej Európe, veľký dôraz sa tam kladie na nahadzovanie striel, dohrávanie súbojov, clonenie pred brankárom a blokovanie striel obrancami. Čiže práve na prvky, ktoré nám niekedy chýbajú. Myslím si, že Francúzi budú hrať podobne ako Maďari. Tvrdo, nekompromisne a priamočiaro do bránky. Zdolať ich môžeme iba dobrým pohybom. Nesmieme vstúpiť do zápasu ‘cúvačkou‘, ale hrať aktívne a tráviť v ich útočnom pásme čo najviac času. Skúsiť si vypracovať nejaké presilovky a následne ich využiť. To je cesta k víťazstvu,“ myslí si 44-ročný útočník Ján Pardavý, ktorý ostatné tri sezóny hral za francúzsky Štrasburg a v Petrohrade pôsobí ako televízny spolukomentátor.

Ján Pardavý v minulosti absolvoval v reprezentačnom drese päť svetových šampionátov a na jeho konte je aj historicky prvá medaila Slovákov z MS v ére samostatnosti – striebro z Petrohradu 2000. V sobotu si nenechal ujsť duel slovenského mužstva s Maďarmi.

Program a výsledky zápasov na MS nájdete TU

„Prvá tretina bola trochu nervózna, ale nestalo sa to len nám. Na úvod sa trápili i Kanaďania či Fíni. Nervozita k začiatkom turnajov prirodzene patrí. Druhá tretina bola výborná, určite najlepšia v tomto zápase. V tretej sme sa dostali pod tlak, ale strelili sme upokojujúci štvrtý gól a máme tri body. Dobrá stránka je tá, že brankár Konrád zachytal v zlomových momentoch výborne a fungovala aj obrana. Všetky obranné dvojice hrali dobre a počas druhej tretiny stíhali obrancovia podporu útoku i istenie vzadu. Vzadu to obrancovia výborne čistili. Do ďalších zápasov potrebujeme zlepšiť forčeking, získavať viac pukov vpredu a zlepšiť presilové hry. Chce to len pokračovať vo výkone z druhej tretiny a potom môžeme byť úspešní,“ myslí si odchovanec trenčianskej Dukly.

debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #Branislav Konrád #MS 2016 v hokeji