Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marcinko: Postavili sme základný kameň

Nepatrí medzi vyhlásených zakončovateľov. Naopak, góly sú u neho skôr vzácnosť. Maďarom strelil svoj štvrtý v reprezentačnom drese, pričom na ne potreboval odohrať 45 stretnutí.

08.05.2016 07:00
Tomáš Marcinko Foto: ,
Tomáš Marcinko.
debata

Tomáš Marcinko (28) patril medzi hrdinov prvého zápasu Slovenska na MS. K víťazstvu 4:1 prispel dôležitým úvodným gólom v 8. min.

Bolo vidieť, že v prvom stretnutí mali viacerí hráči zviazané ruky. Pomôže mužstvu víťazstvo po psychickej stránke?
Drobná nervozita jednoducho patrí k úvodnému zápasu na majstrovstvách sveta. Každý súper je na začiatok veľmi nepríjemný. Sme veľmi radi, že sme to v sobotu zvládli. Bola to hlavná téma dňa. Nezáležalo na tom, či vyhráme 2:1, 4:1 alebo 10:1. Najmä, že sme to zvládli, vyhrali a ideme ďalej. Je to pre nás základný kameň. Cieľom bolo vyhrať prvý zápas a odpichnúť sa od neho.

V čom boli Maďari nepríjemní?
Kanadský tréner im naordinoval typický kanadský štýl hokeja. Napádali dvoma hráčmi bez ohľadu na to, aké bolo skóre. Bolo to vcelku nepríjemné. Ako plynul zápas, stále lepšie a lepšie sme sa s tým vyrovnávali. Dôležité bolo, že sme v poslednej tretine ubránili oslabenia. Udržali sme Maďarov na uzde a nedovolili im priblížiť sa na rozdiel gólu. Potvrdili sme našu vyššiu kvalitu.

Keď súper v 12. min vyrovnal, nejako vás to zaskočilo…
Chceli sme ísť do vedenia, čo sa podarilo a potom na to nadviazať. Prišiel ich gól v presilovke, čo bolo nepríjemné. Nikto však nečakal, že vyhráme 5:0 a nehovoril, že proti nám nemôžu skórovať. Museli sme pridať, stalo sa a potvrdili sme kvalitu v ďalších fázach súboja.

Po jednom zo zákrokov súpera ste ostali otrasený na ľade. Ste v poriadku?
Mám pocit, že ma hráč súpera trafil lakťom do hlavy, ale nevidel som ho. Netuším, či on o mne vedel. Som v pohode a ideme ďalej.

O pár minút bolo vidieť, že ste vcelku nahnevaný…
Bol som, lebo Maďari predviedli zopár zákrokov, ktoré rozhodcovia pustili. Vyrazili hokejku Vladovi Draveckému či Jurovi Mikušovi a úplne zbytočne dohrávali chlapcov. Sem-tam to bolo aj nebezpečné. No majú kanadského trénera, zopár Kanaďanov v tíme a takýto je ich spôsob hry. Vyrovnali sme sa s tým a výsledok je to jediné, čo sa ráta.

Ako vám chutil premiérový gól na MS?
Skvelý pocit. Dôležitejšia je výhra, ale osobne ma gól veľmi potešil a ešte viac nakopol. Gól vždy pomôže každému hráčovi. Verím, že naň nadviažem aj v ďalších súbojoch.

Uspokojil vás výkon mužstva?
Vždy je čo zlepšovať. Z hľadiska či v televízii vidíte zápas inak než my z ľadu. No vyhrali sme, a to je podstatné. Rátajú sa len víťazstvá. Ak budeme vyhrávať, môžeme hrať aj horšie.

Už v nedeľu vás čaká Francúzsko. Čo by naň malo platiť?
Hrali sme s Francúzmi v príprave a všetci vedia, ako to dopadlo. Bude to nepríjemnejší súper ako Maďari. Ale to je prirodzené, lebo už nás celkove čakajú len ťažší a ťažší súperi. Určite si Pozrieme video, no už aj bez neho vieme, akým spôsobom sa budú prezentovať. Musíme si hrať náš systém, ktorému dôverujeme. Potvrdilo sa to aj s Maďarskom, hoci tam boli aj fázy, keď nám to trošku nešlo. Pokúsime sa nadviazať na dobré veci a bude to už len lepšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Marcinko