Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meszároš: Mohli sme dať viac gólov. Už nie je čas na krížne nahrávočky

Väčšinu času držali opraty nad vývojom zápasu vo svojich rukách, no - rovnako ako v príprave - nevyhli sa ani hluchým momentom.

07.05.2016 15:01
Andrej Meszároš Foto: ,
Andrej Meszároš.
debata

Výhra slovenských hokejistov 4:1 nad Maďarskom v prvom stretnutí na majstrovstvách sveta v Rusku je však plne zaslúžená. „Dosiahli sme dôležitý výsledok. Potrebujeme však zlepšiť presilové hry,“ tvrdí jeden z lídrov defenzívy Andrej Meszároš (30).

Vstup do turnaja nikdy nie je jednoduchý. Bolo to s Maďarmi psychicky veľmi náročné?
Áno, každý zápas na majstrovstvách sveta bude náročný, a dnes to nebola výnimka. Som rád, že sme vyhrali a dôležitý prvý zápas máme za sebou. Je to ozaj dôležitá výhra. Už sa však musíme pozerať len dopredu a sústreďovať na Francúzsko.

V čom bol súper nepríjemný?
Maďari dobre korčuľovali a hrali do tela. Nahadzovali si puky a šli do nás – predvádzali typický kanadský štýl hokeja. No popasovali sme sa s tým a celkom dobre sme ich ubránili.

Nechýbala hre mužstva väčšia ľahkosť?
Máme tu pár chalanov, ktorí sú po prvý raz na šampionáte. Možno niektorí cítili nervozitu, ale súhra nebola zlá. Mali sme dať viac gólov, mali sme dosť šancí. V Petrohrade je väčšie ihrisko, než na akom sme hrali v príprave. Treba si na to zvyknúť. Aj ľad nie je bohvieaký. Musíme hrať jednoducho. Nie je čas na krížne nahrávočky, treba byť účelný a hrať priamočiaro do bránky.

S presilovkami pravdepodobne nebudete príliš spokojní…
Samozrejme. Presilovky totiž budú rozhodovať zápasy na majstrovstvách sveta. Jeden gól sme dostali v oslabení, ostatné sme ubránili. Musíme sa zlepšiť v početných výhodách. Pozrieme si video a tam uvidíme, kde v nich bola najväčšia chyba.

Čo môžete očakávať od Francúzov?
Vieme akí sú. Hrali sme proti nim v príprave. Videli sme, že ich nesmieme podceniť. Prvý súboj sme odohrali dobre, druhý nám bohužiaľ veľmi nevyšiel. Nemôže sa to stávať. Vieme do čoho ideme, aj keď MS sú o niečom inom ako príprava. Bude to iste veľmi ťažký zápas.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Meszároš #Slovensko - Maďarsko