Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Cíger neráta s Hossom ani Gáboríkom, Tatar povedal tiché áno

Slovensko na májových majstrovstvách sveta v hokeji nebudú v Rusku reprezentovať skúsení útočníci Marián Hossa a Marián Gáborík. A to ani v prípade vypadnutia v play off zámorskej NHL.

21.04.2016 15:04
Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar
debata (1)

Hlavný kouč Zdeno Cíger však môže mať k dispozícii mladších útočníkov – Tomáša Tatara, Richarda Pánik či Tomáša Jurča. Tímy spomenutých hráčov prehrávajú v 1. kole vyraďovačky v kanadsko-americkej profilige zhodne 1:3 na zápasy a po klubovej sezóne môžu mať už v najbližších dňoch. „Marián Hossa hrá pod injekciami, nastupuje zranený, takže u neho viac-menej nie. U Maja Gáboríka by to malo byť jasné, lebo bol dva mesiace zranený,“ povedal Zdeno Cíger podľa denníka Šport.

Kouč národného mužstva informoval aj ďalšom triu útočníkov. „Tomáš Tatar nám povedal tiché áno, tak uvidíme, ako zareaguje po vypadnutí. Prišli by aj Richard Pánik a Tomáš Jurčo. Tí však nehrali pravidelne a ich účasť ešte musíme prebrať,“ poznamenal. V hre je aj príchod dvoch brankárov zo zámoria – z farmárskej AHL Petra Budaja či z USHL Adama Húsku. „Všetko je možné. Sú napísaní v našej širšej nominácii. Keď skončia, potom sa rozhodneme,“ dodal Cíger.

Svetový šampionát v Rusku sa začne v piatok 6. mája, Slováci absolvujú prvý duel na MS v sobotu 7. mája o 11.15 h SELČ proti Maďarom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Tomáš Tatar #Marián Gáborík #MS 2016 v hokeji