Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdnemu Kovaľčukovi sa tréner Znaroks neozval, neprekvapilo ho to

Pre útočníka Iľju Kovaľčuka nebolo prekvapením, že sa neocitol v nominácii ruskej reprezentácie v príprave na "domáce" majstrovstvá sveta v hokeji.

15.04.2016 10:03
Iľja Kovaľčuk Foto: ,
Ruský útočník Iľja Kovaľčuk oslavuje gól v reprezentačnom drese.
debata

Prekáža mu však spôsob komunikácie reprezentačného trénera Olega Znaroksa, ktorý ho ubezpečil, že zostanú v kontakte, a potom sa mu už neozval. „Nie je pravda, že ja som odmietol reprezentovať. Neurobil som to ani viackrát v minulosti, keď som nebol zdravotne v poriadku a mal za sebou náročnú sezónu,“ povedal Kovaľčuk pre web championat.com. Rusi vo štvrtok aj bez hviezdneho kanoniera bez problémov vyhrali v prípravnom zápase nad Slovákmi v Košiciach 6:0. V sobotu oba tímy čaká odveta v Poprade.

„Myslím si, že nechuť zavolať ma do reprezentácie a moja súčasná situácia v Petrohrade sú úzko previazané. Nebudem pátrať po tom, prečo sa tak stalo. Nie je to však pre mňa prekvapenie. Na druhej strane – nemám dôvod, aby som reprezentantom neprial len to najlepšie. Som ich veľkým fanúšikom a želám im veľa šťastia na šampionáte. Hral som v roku 2007 v Moskve, a teda viem, aké náročné a zodpovedné je absolvovať svetový šampionát na domácom ľade,“ vysvetlil čerstvo 33-ročný Kovaľčuk ruským médiám.

Obávaný kanonier Kovaľčuk je dlhoročný úspešný reprezentant Ruska, s ktorým získal okrem iných medailí najmä zlato na šampionátoch v Kanade 2008 aj Švajčiarsku 2009. Kovaľčukove súčasné problémy pramenia z toho, že v Petrohrade aktuálne upadol do nemilosti trénera Sergeja Zubova, prišiel o miesto v zostave aj kapitánske „céčko“. Pri Neve je zmluvne viazaný do 30. apríla 2017, podľa všetkého by však v klube mal skončiť kouč.

debata chyba
Viac na túto tému: #Iľja Kovaľčuk #Oleg Znaroks