Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára dá prednosť rodine. Na MS do Petrohradu nejde ani Ďaloga

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára neposilní slovenský reprezentačný výber na tohtoročných majstrovstvách sveta v Rusku.

10.04.2016 20:49
Pavol Demitra, Slovak Stars, St. Louis Blues... Foto: ,
Zdeno Chára.
debata (127)

Po tom, čo sa jeho klubový zamestnávateľ Boston Bruins neprebojoval do play-off v zámorskej NHL, zavolal kapitánovi „medveďov“ generálny manažér slovenskej reprezentácie Róbert Švehla. „Zdenovi a jeho manželke sa nedávno narodili dvojičky, ktoré si vyžadujú veľa starostlivosti. Zdeno sa ospravedlnil, ale Slovensko na MS v Rusku reprezentovať nebude. Jeho prioritou je rodina a my jeho postoj plne chápeme a rešpektujeme,“ citoval oficiálny web SZĽH slová Róberta Švehlu.

Okrem tridsaťdeväťročného trenčianskeho rodáka si na šampionáte nezahrá ani obranca Kazane Marek Ďaloga, ktorého problémy s kolenom pretrvávajú aj naďalej.

V prípade vyradenia v prvom kole play off v NHL je ochotný reprezentovať Tomáš Jurčo, s Tomášom Tatarom sa generálnemu manažérovi zatiaľ nepodarilo spojiť. Už skôr bolo známe, že k tímu sa ešte pred začiatkom majstrovstiev sveta pridajú Marko Daňo a Martin Marinčin, definitívne áno čaká Švehla od Andreja Sekeru, s ktorým boli predbežne dohodnutí, ale čakali na koniec základnej časti v NHL.

127 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Chára #Marek Ďaloga