Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr: Necítim sa ako MVP. Hlasovalo veľa Čechov, asi nepoznali iných

Český hokejista Jaromír Jágr sa necíti ako najužitočnejší hráč majstrovstiev sveta v Prahe a Ostrave. O ocenení rozhodli akreditovaní novinári na šampionáte.

20.05.2015 08:50
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata

Jágr na turnaji žiaril a bol veľkou oporou českého tímu. Najmä vďaka jeho gólom postúpili Česi do semifinále. „Necítil som sa ako najužitočnejší hráč MS. Hlasovalo tam dosť českých novinárov a prišlo mi, že nepoznali iné mená, tak tam napísali mňa,“ uviedol pre hokej.cz so smiechom Jágr.

Štyridsaťtriročný rodák z Kladna oznámil po skončení šampionátu odchod do reprezentačného dôchodku. Podobne sa však vyjadroval už niekoľkokrát v minulosti, s národným tímom sa lúčil už po Nagane 1998 či Minsku 2014.

„Myslel som si, že už vlani som bol stopercentne rozhodnutý. Počas roka prišlo k určitým situáciám, že som ešte bol určitými ľuďmi nahlodaný a začal o tom premýšľať, ale len preto, že je to v Prahe. Toto boli moje posledné MS,“ potvrdil pre hokej.cz Jágr, ktorý si nechal uniknúť finálový duel Kanady a Ruska. Jednoznačné víťazstvo javorových listov 6:1 ho prekvapilo. Pred súbojom by sa priklonil na stranu zbornej.

„Znova sa ukázala kvalita Kanaďanov, ktorí celý turnaj hrali to, čo potrebovali. Potom dominovali aj v play-off. Robili si so svojimi súpermi, čo chceli,“ doplnil pre hokej.cz Jágr.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #MS 2015 v hokeji