Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fasela pobúrili Rusi. Sľubuje sankcie

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel považuje za neakceptovateľné správanie hráčov Ruska po skončení finále majstrovstiev sveta v Prahe proti Kanade (1:6) a navrhne sankcie proti Ruskej hokejovej federácii.

18.05.2015 15:10
René Fasel, MS 2015 Foto:
Prezident IIHF René Fasel dekoruje hráčov Ruska.
debata (402)

Hráči zbornej sa po prehre a prevzatí strieborných medailí vytratili rýchlo z ľadu O2 Areny, niektorí ani nečakali na kanadskú hymnu, ďalší odišli počas nej.

„Je to neprijateľné a navyše neúctivé voči súperovi. Bol som veľmi sklamaný i nahnevaný z tejto udalosti. Je to v rozpore s našimi pravidlami fair play, neúctivé k nášmu športu. Neakceptujem takéto správanie. Mám veľký rešpekt k Rusku a k jeho hokeju a bolo pre mňa preto veľmi ťažké sledovať tento krok. V utorok sa vrátim do svojej kancelárie, budeme o tomto incidente diskutovať a jednoznačne prijmeme nejaké sankcie proti Ruskej hokejovej federácii. Uvidíme, čo sa dá robiť, osobne na to dohliadnem,“ povedal pre R-Sport prezident IIHF Fasel.

Už krátko po finále hľadali vinníka celého incidentu. Fasel ešte v Prahe hovoril aj s prezidentom Ruskej hokejovej federácie Vladislavom Tretiakom a aj jeho prekvapil krok hráčov.

„Tretiak odovzdával strieborné medaily, nemôže robiť všetko. Zotrvať s tímom na ľade bola práca pre trénera a generálneho manažéra. Hráči nenasledovali príklad Alexandra Ovečkina a Jevgenija Malkina, ktorí chceli zostať. Nikto sa nemôže vyhovárať, že boli dvierka na mantineli otvorené. Všetci hráči vedia, ako sa odohráva záverečná medailová ceremónia,“ doplnil pre R-Sport René Fasel.

Podľa ruského útočníka Nikolaja Kuľomina hráči ani netušili, že ceremónia pokračuje a chceli len uvoľniť miesto na ľade šampiónom. „Spoluhráči nevedeli, že by mali zostať na ľade a čakať. Každý bol rozrušený po prehre a mali sme pocit, že ceremónia sa už skončila. Za naším odchodom z ľadu netreba hľadať žiadnu zlobu. Bolo to len nedorozumenie, nič viac,“ hovoril pre R-Sport Kuľomin.

402 debata chyba
Viac na túto tému: #IIHF #René Fasel #MS 2015 v hokeji