Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Siene slávy vstúpili Hašek i Reichel

V pražskom hoteli Clarion slávnostne uviedli sedem legiend do dvorany hokejovej slávy. Do Siene slávy zaradili v nedeľu na pravé poludnie aj bývalých českých reprezentantov Dominika Haška a Roberta Reichla.

17.05.2015 13:10
Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek.
debata

Spoločne s nimi sa uvedenia do Siene slávy v hráčskej kategórii dočkali aj niekdajší kanadský obranca Scott Niedermayer a Švédka Maria Roothová.

Popri tejto štvorici ocenili tiež Kanaďanku Fran Riderovú, ktorá sa zaslúžila o zvýšenie prestíže ženského hokeja. Cenu Paula Loicqa za zásluhu o rozvoj medzinárodného hokeja získala Monique Scheierová-Schneiderová z Luxemburska. Novinkou bola Trofej Richarda „Bibi“ Torrianiho pre hokejistu z krajiny mimo svetovej špičky. Jej prvým držiteľom sa stal Talian Lucio Topatigh.

„Sme nesmierne hrdí na nových členov. Títo muži a ženy sa podieľali na formovaní našej hry. Odhodlanie a oddanosť im umožnili dlhodobo uspieť. Predstavujú podstatu myšlienky existencie Siene slávy,“ povedal prezident IIHF a šéf výberovej komisie René Fasel.

V Sieni slávy IIHF Slovensko zastupujú Vladimír Dzurilla (od roku 1998), Jozef Golonka (1998), Ladislav Horský (2004), Ján Starší (1999), Peter Šťastný (2000) a Ladislav Troják (2011). Držiteľa Ceny Paula Loicqa, ktorú dostal v roku 2008 Juraj Okoličány, a nových členov Siene slávy IIHF vyberá historická komisia IIHF. Celkovo je momentálne v dvorane legiend IIHF 201 členov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hašek #Robert Reichel