Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi sa po neuznanom góle hnevali na rozhodcov. V NHL by platil, vraví Jágr

Českí hokejisti sa v závere druhej časti hry sobotňajšieho semifinále majstrovstiev sveta proti Kanade v Prahe veľmi hnevali na švédsko-ruskú rozhodcovskú dvojicu Marcus Vinnerborg, Viačeslav Bulanov.

16.05.2015 19:06
Jaromír Jágr, rozhodcovia, Česko, Kanada Foto: ,
Protesty Jaromíra Jágra smerom k rozhodcom po tom, ako Česku neuznali gól do kanadskej siete.
debata (16)

V 39. min skončil puk po strele obrancu Michala Jordána v kanadskej bránke, arbitri však zásah neuznali pre postavenie Petra Koukala v bránkovisku. Namiesto 1:2 zostalo skóre 0:2 a domáci tím už so zápasom do jeho záveru nič neurobil.

Koukal pri strele Jordána netečoval puk, aj keď chvíľu predtým mal korčule v bránkovisku. „Bol som tam asi päť centimetrov. Brankára som sa však nedotkol, ani puku. Rozhodca si možno myslel, že som tečoval puk. Bolo by 1:2 a zápas by sa vyvíjal inak,“ povedal Koukal, podľa ktorého rozhodcovia hovorili, že hru prerušili už oveľa skôr.

Na šampionáte sa rozhodcovia držia trendu, že v prípade postavenia hráča v bránkovisku okamžite prerušujú hru. Česi síce protestovali, ale rozhodcovia podľa pravidiel v tomto prípade nemohli využiť ani konzultáciu s videom.

„Nepoznám dobre znenie tohto pravidla, ťažko sa mi k tomu preto vyjadruje. Podobné pravidlo bolo v NHL pred pätnástimi rokmi, keď si sa nemohol dostať do bránkoviska. Potom pochopili, že keď chcú viac gólov, musia to pustiť. Hokej je taký, že musíš ísť do bránky, znepríjemniť život brankárovi. Ak sa ho dotkneš alebo podrazíš, potom je to iná situácia. Asi musia zmenšiť bránkovisko, aby bolo ako malé vápno vo futbale,“ skonštatoval Jaromír Jágr. „Som zvyknutý na pravidlá NHL a tam by gól samozrejme platil. Nedá sa nič robiť,“ pokračoval Jágr. „Rozhodcovia sú tu samostatnou kategóriou, sú ešte lepší, než boli (vlani na MS) v Minsku,“ doplnil ironicky.

Semifinále MS Kanada - Česko v obrázkoch Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Český útočník Jiří Novotný v súboji s Kanaďanom...
16 debata chyba
Viac na túto tému: #česká hokejová reprezentácia #kanadská hokejová reprezentácia #MS 2015 v hokeji
Načítavajú sa športové výsledky...