Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanadský tréning s deviatimi gólmi, Slovinci navrhli Českoslovinsko

Kanadskej hokejovej reprezentácii patrí po štvrťfinále na majstrovstvách sveta v Česku líderská pozícia v rebríčku sily IIHF, ktorý zostavujú tvorcovia internetovej stránky Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

16.05.2015 11:06
Nathan MacKinnon, Kevin Lalande Foto: ,
Bieloruský brankár Kevin Lalande zasahuje po strele kanadského útočníka Nathana MacKinnona.
debata

„Dvojkami“ renkingu sú Američania, nasledujú Rusi a Česi. Po štvrťfinálových nezdaroch figurujú Švédi na piatej a Fíni na šiestej priečke. Slovákom, ktorí sa nekvalifikovali do vyraďovacej časti, patrí 9. miesto v hodnotení.

Rebríček sily je iba pomocným faktorom v súvislosti s ambíciami jednotlivých krajín na majstrovstvách sveta. Jeho autori zvyknú aj vtipne glosovať aktuálne postavenie jednotlivých tímov.

K Slovákom tentoraz pridali akoby zhudobnenú poznámku: „Ideme do Kórey, úžasné pomyslenie, vidíme sa tam.“ Reagovali tak na istotu účasti pre reprezentáciu SR na zimných olympijských hrách 2018 v kórejskom Pjongčangu.

Kanada, ktorá vo štvrtkovom štvrťfinále deklasovala Bielorusko 9:0, obišla s vyjadrením: „Bol to masaker – alebo, ako tomu vravíme my, tréning.“

Fíni v boji o semifinále nestačili na domácu reprezentáciu 3:5, tvorcovia rebríčka v ich mene skonštatovali: „Ale… čo všetky naše čisté kontá?“ Severania ešte počas bojov v základnej B-skupine neinkasovali v štyroch dueloch po sebe.

Slovinci sa už rozlúčili so šampionátom a aj A-kategóriou MS, pre usporiadateľskú krajinu však majú prostredníctvom autorov renkingu jeden návrh: „Hej, Česi, to je nápad: Českoslovinsko!“

Rebríček sily podľa iihf.com po zápasoch štvrťfinále MS 2015:

1. Kanada, 2. USA, 3. Rusko, 4. Česko, 5. Švédsko, 6. Fínsko, 7. Bielorusko, 8. Švajčiarsko, 9. Slovensko, 10. Nemecko, 11. Nórsko, 12. Francúzsko, 13. Lotyšsko, 14. Dánsko, 15. Rakúsko, 16. Slovinsko

debata chyba
Viac na túto tému: #česká hokejová reprezentácia #kanadská hokejová reprezentácia
Načítavajú sa športové výsledky...