Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlatý český sen vedie cez brankára Rinneho

Boj o cenné kovy začína - bez slovenskej účasti. Zámorské tímy zabojujú s outsidermi. Svetoví šampióni vyzvú ,tri korunky' a domáci výber narazí na najlepšiu defenzívu. Na majstrovstvách sveta v hokeji sú známe štvrťfinálové dvojice.

14.05.2015 08:00
Pekka Rinne Foto: ,
Pekka Rinne. Zrejme najväčšia prekážka českých hokejistov na ceste za postupom do semifinále MS.
debata

Zverenci českého trénera Vladimíra Růžičku si zmerajú sily s Fínskom, ktoré v siedmich dueloch základnej skupiny inkasovalo len deväť gólov. Česi sa severskému súperovi posnažia vrátiť semifinálovú prehru 0:3 z vlaňajšiu šampionátu v Minsku. Vtedy nedokázali nájsť recept na skvelého brankára Pekku Rinneho, ktorý si na tohtoročnom šampionáte udržal trikrát čisté konto a neinkasoval 238 minút, čo je nový rekord MS.

„Keď nedostanete štyri zápasy v rade gól, niečo to znamená. Majú jedného z troch najlepších brankárov na svete. Bude to ťažký súper, ale keď chceme vyhrať turnaj, musíme zdolať všetky tímy,“ uviedol pre idnes.cz kapitán Jakub Voráček.

Domáci výber sa bude môcť spoľahnúť aj na ich najväčšiu hviezdu Jaromíra Jágra, ktorý nedohral posledný zápas so Švajčiarskom kvôli ťažkostiam so slabinami.

Ruská zborná sa v ceste za obhajobou titulu stretne so Švédskom. Vo vlaňajšom súboji o postup do finále Rusi zvíťazili 3:1. Pamätným sa stal konflikt ruského trénera Olega Znaroksa, ktorý ukázal švédskemu asistentovi Rikardovi Grönborgovi, že ho podreže. Znaroks túto verziu odmietal a tvrdil, že ho len bolelo v krku.

Obaja aktéri figurujú v realizačných tímoch aj tentoraz.. „Na minuloročný incident vôbec nemyslím a určite nebude mať žiadny vplyv na prípravu proti Švédom,“ povedal 52-ročný ruský búrlivák.

Dosiaľ suverénna Kanada si chce zamaškrtiť na bieloruskom prekvapení, ktoré v riadnom hracom čase prehralo len s Ruskom, hoci vysoko 0:7. Kanaďania prechádzajú šampionátom s ľahkosťou. Nielenže nestratili ani bod, ale s priemerom sedem strelených gólov na zápas sú favoritom celého turnaja. Potvrdzujú to aj kurzy stávkových kancelárií, ktoré naopak najmenšie šance dávajú Bielorusom.

„Je pekné vyhrať základnú skupinu, ale nič to neznamená. Chceme získať zlato a na to potrebujeme ešte tri víťazstvá. Už Bielorusi budú nebezpeční. Majú dosť zručností a zopár kvalitných útočníkov,“ tvrdí pre Yahoo Sports Kanaďan Jason Spezza

Na víťaza ostravskej B-skupiny z USA čakajú o postup do semifinále nepríjemní Švajčiari. Mladý americký výber je „čiernym koňom“ šampionátu. Proti hokejistom helvétskeho krížu sa musia mať na pozore. Pred dvoma rokmi totiž s nimi na šampionáte prehrali v semifinále 0:3.

„Postup z prvého miesta je dobrý výsledok. So Švajčiarmi to nebudeme mať jednoduché, keďže poznáme silu ich výberu,“ prezradil pre médiá 18-ročný americký útočník Jack Eichel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #česká hokejová reprezentácia #fínska hokejová reprezentácia #Pekka Rinne
Načítavajú sa športové výsledky...