Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mohli a mali sme skončiť lepšie, myslí si brankár Hudáček

Po debute na majstrovstvách sveta v nedeľňajšom súboji proti Rusku sa Július Hudáček dostal do bránky slovenskej hokejovej reprezentácie aj v utorkovej rozlúčke tímu SR so šampionátom v stretnutí proti USA. Naskakoval však do rozbehnutého duelu, v 5. min nahradil Jána Laca po dvoch inkasovaných góloch.

13.05.2015 07:35
Július Hudáček, hokejisti, Slovensko, smútok Foto: ,
Slovenskí hokejisti ďakujú fanúšikom po zápase s USA. V popredí brankár Július Hudáček.
debata (1)

„Zápas sme začali vlažne. Vedeli sme, že nám ide o česť a o fanúšikov. Začali sme zle, no potom sme sa ‚nakopli‘. Povedali sme si, že to musíme odohrať so cťou a najmä pre všetkých priaznivcov. Začali sme hrať a myslím si, že od druhej tretiny to bol krásny hokej pre diváka,“ povedal po súboji 26-ročný Harichovčan a pokračoval: „V druhej časti sme boli agresívni, chceli hrať s pukom, predvádzali krásne protismerné kľučky a pekné akcie. Takto by to malo vyzerať nie celých 60 minút, ale celé majstrovstvá sveta. Nebáť sa hrať hokej, nátlakovo a napádať dvoma útočníkmi, hlavne proti menším tímom. Hrali sme však defenzívne, čo si myslím, že bola škoda. Musíme sa poučiť a budúce MS odohrať lepšie.“

Podľa trojnásobného slovenského šampióna s HC Košice je sklamaním, že Slováci sa na MS v Česku neprebojovali do vyraďovacej časti. „Každý chce hrať o majstra sveta a prvý krok je postup do štvrťfinále. Nám sa to nepodarilo, takže sklamanie je veľké. S tímom, ktorý mal podľa mňa veľký potenciál, sme mohli a mali skončiť lepšie,“ pokračoval J. Hudáček.

Gólman švédskeho Örebra nepripisuje neúspech slovenského mužstva jedinému zápasu. „Keď si spočítame body, možno ani víťazstvo nad Nórskom by nám nestačilo. Výsledky v skupine boli poriadne zamotané. Bielorusi odohrali vynikajúce zápasy v základnej skupine. S menšími tímami musíme hrať agresívnejší hokej. Nebáť sa hrať, sme lepší hokejisti ako Dáni, Nóri či Slovinci. Trochu nám to zväzovalo ruky. Nemyslím si, že to bolo halou v Ostrave, skôr to bola príliš veľká zodpovednosť. Ak by sme v úvode hrali tak, ako posledné tri zápasy, bojovali o každý puk, výsledky by boli lepšie,“ poznamenal.

Slovákom sa na šampionáte nedarilo najmä v ofenzíve. Dlhší čas bol najlepším strelcom obranca Andrej Meszároš, až v závere sa pred neho v tímovom hodnotení dostal Marián Gáborík. „Nemyslím si, že sa trápili len útočníci. Veľmi ťažko sme sa dostávali von z obrannej tretiny, niekedy nás ‚zatočili‘ aj slabšie mužstvá. Sme jeden tím a myslím si, že celková hra z našej strany nebola zlá, ale nebola ani dobrá. Vyzeralo to tak, ako keby sme chceli hrať na 0:0. Ale to sa nedá,“ uzavrel Július Hudáček.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Július Hudáček #MS 2015 v hokeji
Načítavajú sa športové výsledky...