Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec slovenských nádejí. Bielorusi zdolali Nórov

Hokejisti Bieloruska zdolali v utorňajšom popoludňajšom stretnutí B-skupiny na svetovom šampionáte v Ostrave Nórsko 3:2 a na úkor Slovenska postúpili do štvrťfinále, v ktorom vo štvrtok narazia v Prahe na Kanadu.

12.05.2015 14:37 , aktualizované: 14:55
Bielorusko, hokej, radosť, MS 2015 Foto: ,
Radosť bieloruských hokejistov.
debata (18)

Bielorusko si zopakuje vlaňajšiu účasť v najlepšej osmičke, Slovensko obsadí v základnej skupine bez ohľadu na výsledok podvečerného súboja s USA 5. priečku a v celkovom účtovaní bude deviate. Bielorusi vyhrávali v ČEZ aréne nad Nórmi v polovici duelu už 3:0, severania však zdramatizovali súboj a znížili na rozdiel gólu. Brankára Kevina Lalanda však už nedokázali prekonať a Slovensko prišlo aj o teoretickú šancu na účasť vo štvrťfinále.

Stretnutie bolo od úvodu vyrovnané, na Bielorusoch bola vidieť veľká túžba dostať sa do štvrťfinále, na ktoré potrebovali aspoň bod. Oba tímy pokrývali priestor pred bránkami a v prvej tretine sa dostávali len k minimu striel. V 8. min po jednej z nich dostal Bielorusko do vedenia v presilovke Alexej Kaľužnyj. V 30. min sa východoeurópsky tím presadil opäť v početnej výhode po rýchlej kombinácii zásluhou Dmitrija Korobova.

Keď Andrej Kosticyn potrestal ďalšiu nórsku nedisciplinovanosť v 33. min, šance severanov na úspech sa znížili na minimum. O 17 sekúnd však Patrick Thoresen znížil a zápas zdramatizoval. V 46. min skončila v sieti aj strela Mattiasa Nörsteböa, Nóri si potom utvorili aj niekoľko ďalších šancí na skórovanie, avšak už neboli úspešní. Celkovo obsadia v tabuľke B-skupiny 6. pozíciu.

Nórsko – Bielorusko 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

  • Góly: 33. Thoresen (M. Olimb, Holös), 46. Nörstebö (M. Olimb, Thoresen) – 8. Kaľužnyj (S. Kosticyn, A. Kosticyn), 30. Korobov (S. Kosticyn, Kaľužnyj), 33. A. Kosticyn (Kaľužnyj, Stepanov)
  • Vylúčení: 6:3 na 2 min, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hodek (ČR), Vinnerborg (Švéd.) – Mills (Kan.), Carnathan (USA), 8812 divákov
18 debata chyba
Viac na túto tému: #bieloruská hokejová reprezentácia #nórska hokejová reprezentácia
Načítavajú sa športové výsledky...