Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Sorry NORGE!

Hokejový deň s veľkým D je tu. Slovenskí reprezentanti majú poslednú šancu vybojovať si na majstrovstvách sveta v Česku účasť vo štvrťfinále. Musia však zdolať výber Spojených štátov amerických. Ale najprv dúfať.

11.05.2015 21:32
Nórsko, vlajka Foto:
Ilustračné foto
debata (18)

Pred piatimi dňami sa skončil zápas medzi Slovenskom a Nórskom. Výsledok 2:3 bol zo slovenského pohľadu veľkým sklamaním. Ešte väčším však správanie sa časti slovenských fanúšikov v ostravskej ČEZ aréne. Pískali pri hymne súpera!

Nórsko je nekonfliktná krajina, málokto jej má čo zazlievať. Slováci obzvlášť. Práve naopak. Za veľkú odvahu spisovateľa a nobelistu Bjørnstjerneho Bjørnsona až po štedrosť nórskych fondov by jej mali byť vďační…

Dominik Graňák i Július Hudáček majú bohaté skúsenosti so severským hokejom. Obaja majú v nórskom tíme priateľov a vedia, že ich pred zápasom proti Bielorusku motivovať netreba. "Pôjdu na doraz aj vtedy, ak im už o nič nepôjde. Sú to profesionáli,“ tvrdia svorne.

O veľa nešlo ani pred týždňom. Otrepané – sláva víťazom, česť porazeným – napriek tomu dostalo na frak. Hrdinov večera našinci vypískali netušiac, že o pár dní sa nám budú v ich zápase proti Bielorusku potiť dlane.

Sorry NORGE!

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Nórsko #MS 2015 v hokeji