Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenská nádej žije! Fínsko - Bielorusko 3:2 po nájazdoch

Fínski hokejisti zvíťazil na majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave nad Bielorusmi 3:2 po samostatných nájazdoch a udržali nádeje Slovákov na postup do štvrťfinále.

11.05.2015 18:52 , aktualizované: 22:34
Bielorusko - Fínsko Foto: ,
Momentka zo zápasu Bielorusko - Fínsko.
debata (27)

Slovensko však na najlepšiu osmičku potrebuje v utorok počas posledného hracieho dňa zdolať po 60 minútach USA a spoliehať sa na výhru za tri body Nórska proti Bielorusku.

Fíni sú v B-skupine na 3. priečke. Stále však môžu pomýšľať aj na postup z prvého miesta do štvrťfinále, potrebujú však zdolať Rusov a veriť v úspech SR. Všetko podstatné sa v zápase stalo v tretej tretine. Najskôr ukončil Jevgenij Kovyršin rekordnú sériu Pekku Rinneho bez inkasovaného gólu, ktorá sa zastavila na 238:50 min.

Suomi stačila na obrat necelá minúta, v 52. min najskôr skóroval v presilovke nechytateľnou strelou Joonas Donskoi a potom o 54 sekúnd neskôr aj so šťastím rozveselil fanúšikov Fínska i Slovenska Teemu Hartikainen.

Bielorusi vyrovnali v záverečnej power-play, 31 sekúnd pred treťou sirénou sa presadil Alexej Kaľužnyj. V samostatných nájazdoch sa presadili všetci traja fínski strelci.

Fínsko – Bielorusko 3:2 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 2:2 – 0:0, 1:0)
Góly: 52. Donskoi (Lindell, J. Jokinen), 53. Hartikainen (Jaakola, Kemppäinen), rozhodujúci sam. nájazd Donskoi – 46. Kovyršin (Stepanov, Kulakov), 60. Kaľužnyj (S. Kosticyn, Gavrus)
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stricker, Wehrli (obaja Švaj.) – Tošenovjan (ČR), Semjonov (Est.), 8812 divákov

Slovinská hokejová reprezentácia sa na 79. majstrovstvách sveta v Česku dočkala premiérového víťazstva i prvých bodov, keď v pondelok večer zdolala v Ostrave výber Dánska 1:0.

Zverenci trénera Matjaža Kopitara sa ako nováčik lúčia s elitnou kategóriou, v nasledujúcej sezóne sa predstavia v A-skupine I. divízie MS. Dánov od zostupu napokon zachránil bod, ktorý získali v úvode turnaja v súboji so Slovákmi.

O pondelkovom triumfe Slovincov rozhodol už v 10. min Pance, ktorý tečoval pokus Kovačeviča. V ďalšom priebehu stretnutia síce mali obe mužstvá niekoľko dobrých šancí, ale brankári Krošelj a Dahm už neinkasovali.

Dáni hrali v závere power-play, no v 59. min Jeglič netrafil z polovice hracej plochy opustenú bránku súpera a vzápätí mieril z uhla nepresne aj A. Kopitar.

Slovinsko – Dánsko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Gól: 10. Pance (Kovačevič, A. Kopitar)
Vylúčení: 1:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Vinnerborg (Švéd.), Šindler (ČR) – Carnathan (USA), Schrader (Nem.), 6978 divákov

27 debata chyba
Viac na túto tému: #fínska hokejová reprezentácia #bieloruská hokejová reprezentácia
Načítavajú sa športové výsledky...