Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Graňák nórskeho kamaráta prosiť nebude. Severania sú vraj veľkí profíci

Po každom tréningu, či zápase, zostáva ďalších pätnásť minút v hale a odpovedá na otázky novinárov. Z mužstva je najochotnejší a takmer vždy aj najzaujímavejší. "Nie je to však moje hobby,“ tvrdi Dominik Graňák.

11.05.2015 15:16
Dominik Graňák Foto: ,
Dominik Graňák.
debata (1)

"Príde mi prirodzené, že ak niekoho roky poznám, vychádzam mu v ústrety. Komunikácia s médiami je súčasťou života hokejistu,“ povedal tesne po tom, ako zišiel z ľadu po 30-minútovom tréningu.

Nie všetci v tíme však majú novinárske otázky radi. Niektorí sa im vyhýbajú, resp. si vystačia s povinnými frázami. "Verte mi, že im neraz aj dohováram. S niektorými však pohnúť nedokážem. Ani tento pán to vôbec nemá ľahké,“ obzrel sa a ukázal na Tomáša Štulajtera, mediálneho manažéra Slovákov, ktorý zabezpečuje komunikáciu medzi novinármi a hráčskou kabínou.

Na otázku, či by si to raz nechcel vyskúšať aj na opačnej strane, odpovedal presvedčivo. "Nie“.

V kabíne podľa neho dusno nie je, pripúšťa však mierne napätie. "Je úmerné časovej blízkosti zápasu. Sedem duelov za jedenásť dní je náročná porcia aj na psychiku. Človek vydá veľa emócií, ráno po zápase netreba rozhýbať iba telo, ako tiež nakopnúť hlavu. A to je niekedy ešte ťažšie,“ opísal vnútorné rozpoloženie hokejistov pred, i po zápase.

O tom utorňajšom má jasno už teraz. "V tejto fáze sa už nemáme na čo šetriť. Ak zahráme tak, ako proti Rusom, ak sa obetujeme jeden za druhého, bude to dobré.“ tvrdil optimisticky. "Súpisku Američanov do detailu nepoznám, ale viem, že majú veľa mladých hráčov z NHL. A zopár aj z KHL,“ poznamenal.

Rozhodnuté už môže byť niekoľko hodín predtým, ako vôbec Slováci vykorčuľujú na ľad. Bielorusi majú na hokejkách dva postupové mečbaly, jeden proti Fínom a druhý v utorok proti Nórsku. "Bude ma zaujímať iba výsledok. Sústredím sa iba na to, čo môžem ovplyvniť. V tomto prípade však môžem iba dúfať,“ konštatuje.

Hokej má rád aj vtedy, ak nedrží hokejku. "Áno, rád sa na zápasy aj pozerám. V roku 2004 som v Ostrave videl aj iné zápasy, tentoraz však na to priestor asi nebude,“ zamyslel sa.

Podľa papierových predpokladov sa o osude Slovákov rozhodne v utorok. Pomôcť im budú musieť Nóri. Jedného z nich, Jonasa Holosa, dokonca pozná. Motivačnú smsku mu ale nepošle. "To asi nie. Ak sa však stretneme, poprosím ho o zodpovedný prístup,“ zasmial sa.

Vzápätí však rýchlo dodal, že ten majú severania v krvi. "Nemajú v povahe robiť niečo iba na pol plynu. Aj vtedy, aj keď nehrajú o veľa,“ podelil sa na záver sa o svoje zážitky z dvojročného pôsobenia vo Švédsku.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Graňák #MS 2015 v hokeji