Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vůjtek chválil brankára i hráčov. A palce bude držať Fínom

Situáciu už nemajú pod kontrolou, stále však veria, že môžu postúpiť. Tréner Vladimír Vůjtek bol tentoraz napriek strate bodov s výkonom slovenských hokejistov spokojný. "Bol to určite najlepší zápas na turnaji,“ chválil hráčov priamo po zápase.

11.05.2015 10:10
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek.
debata (2)

Páčili sa mu predovšetkým bojovnosť a obsadzovanie ruských hráčov pred bránkárom Hudáčkom. "Ten chytal vynikajúco. Je skvelé, ak vás na šampionáte v každom zápase podrží brankár,“ poznamenal Vůjtek.

Podľa neho výkon Slovákov rastie úmerne sile súpera. "Proti veľkým hráme lepšie. Na rozdiel od zápasu s Fínskom sme sa dostali do vedenia práve my, takže sa nám lepšie odolávalo pozičnému tlaku Rusov. V poslednej tretine sme dokonca hrali vyrovnanú partiu, dali sme tyčku, šli sme sami na brankára,“ hodnotil stretnutie.

Strata dvoch bodov zo zápasu s Ruskom ho až tak nebolí. "Proti Rusku sme nestratili dva, ale získali jeden bod. Mrzia nás hlavne straty s Dánskom a Nórskom,“ spomínal. Podľa Vůjteka sa teraz ukázalo, že vyžrebovanie turnaja Slovákom nenahralo do kariet. "Zdá sa, že nám trošku ublížilo. My sme odohrali počas piatich dní štyri zápasy. Všetky na doraz a za neustáleho príchodu hráčov. Proti Nórsku sme to nakoniec fyzicky nezvládli,“ dodal.

Slováci sa teraz musia spoliehať na zakopnutia Bielorusov. Tí by nemali zvíťaziť v ani jednom zo zvyšných dvoch zápasov – proti Fínsku a nakoniec proti Nórsku. Povinnosťou Slovákov je potom zdolať USA. "Samozrejme, bude Fínom držať palce,“ tvrdil. "Tento zápas nám dodal sebavedomie. V šatni som hneď po tomto zápase s Ruskom videl bojovnú náladu na Američanov,“ opisoval.

Po tlačovej konferencii sa objal s ruským koučom Olegom Znarokom a 52-ročný Lotyš mu pri tej príležitosti niečo pošepkal do ucha. Z ich tajnej komunikácie však neprezradil ani detail. "My sa s trénerom Znarokom dobre poznáme. Asi neviete o tom, že som ho v sezóne 93/94 viedol tu vo Vítkoviciach,“ dodal na záver.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #MS 2015 v hokeji
Načítavajú sa športové výsledky...