Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci proti Rusom v bránke s Hudáčkom a zmenami v útokoch

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi v nedeľňajšom šiestom zápase na 79. majstrovstvách sveta v Česku proti Rusom (hrá sa o 20.15 h) so zmenami v útočných formáciách a v bránke s Júliusom Hudáčkom.

10.05.2015 13:00 , aktualizované: 13:30
Marián Gáborík Foto: ,
Po boku Marána Gáboríka v prvej formácii nastúpia Tomáš Surový a Libor Hudáček.
debata (9)

Informoval o tom asistent trénera slovenského výberu Peter Oremus. Do duelu nezasiahnu brankár Branislav Konrád a obranca Ivan Baranka.

V prvej formácii po boku Mariána Gáboríka a Tomáša Surového nastúpi Libor Hudáček, obrannú dvojicu tvoria naďalej Andrej Meszároš a Dominik Graňák. Druhú päťku tvoria beci Marek Ďaloga s Jurajom Mikušom a útočníci Michel Miklík, Marek Viedenský a Tomáš Tatar. Do tretej zaradili tréneri obrancov Milana Jurčinu s Michalom Sersenom a útočníkov Milana Bartoviča, Mária Bližňáka a Tomáša Jurča.

Siedmym bekom bude Adam Jánošík, štvrtý útok vytvoria Vladimír Dravecký, Tomáš Kopecký a Richard Pánik. Pripravený naskočiť do duelu z pozície trinásteho útočníka bude Patrik Lušňák. Júliusovi Hudáčkovi bude kryť chrbát Ján Laco.

Zostava tímu SR na nedeľňajší duel proti Rusku (začiatok o 20.15 h): J. Hudáček – Meszároš, Graňák, Marek Ďaloga, J. Mikuš, Jurčina, Sersen, A. Jánošík – Gáborík, Surový, L. Hudáček – Miklík, Viedenský, Tatar – Jurčo, Bližňák, Bartovič – Dravecký, T. Kopecký, Pánik – Lušňák

Za Rusko bude chytať Bobrovskij

Do bránky Ruska sa postaví Sergej Bobrovskij. Dvadsaťšesťročného brankára Columbusu Blue Jackets čaká tretí štart v rade. Chrbát zo striedačky mu bude kryť Anton Chudobin. Informuje o tom s odvolaním sa na trénera brankárov Ruska Rašita Davydova tlačová služba ruskej federácie.

„Pred začiatkom turnaja sme si so Sergejom prešli plán stretnutí. Už predtým sme sa dohodli, že odchytá dvojzápas s Bieloruskom a Slovenskom. Preveríme si zároveň jeho formu po fyzickej stránke. Jeho výkonnosť ide nahor, už nie je čas na experimentovanie,“ povedal Davydov.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #reprezentácia #Rusko #Július Hudáček #Peter Oremus #MS 2015 v hokeji #Sergej Bobrovskij
Načítavajú sa športové výsledky...