Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vůjtekovi robia vrásky útočníci

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek má s pribúdajúcimi zápasmi jeho zverencov na 79. majstrovstvách sveta v Česku stále viac vrások v súvislosti so streleckou formou. Tím SR totiž v piatich dueloch na šampionáte strelil iba jedenásť gólov. Naposledy v súboji proti Fínsku dokonca neskórovali Slováci ani raz.

09.05.2015 20:20
Vladimír Vùjtek Foto: ,
Tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vùjtek.
debata (1)

"Čakali sme, že s Fínmi to bude ťažký zápas. Náš súper je každý rok v špičke svetového hokeja. Myslím si, že približne 50 minút sme s nimi hrali celkom vyrovnanú partiu.

Keď sa však s takým súperom nepremenia šance, ktoré sme mali, nemožno zápas vyhrať. A tých príležitostí sme mali dosť, či už únik Bližňáka alebo presilovka piatich proti trom. Bez gólu sa vyhrať nedá,“ povedal po sobotňajšom súboji proti vicemajstrom sveta tréner Vůjtek.

Základom možného úspechu proti Fínom bola podľa kouča Slovákov pozorná defenzíva. "Bez dobrej obrany by sme ho ťažko zvládli aspoň do 50. minúty. Chýbajú nám góly, musíme premieňať šance, aby súper znervóznel. Keď ho netlačíme gólovými momentmi, oponent sa skôr alebo neskôr presadí. Myslím si, že celá obrana v súboji proti Fínsku zahrala dobre,“ pokračoval skúsený moravský hokejový odborník, podľa ktorého slovenskému mužstvu chýbajú najmä stratené body z duelov proti Nórsku a Dánsku. "Dnes sme sa pokúsili ich dostať späť, ale nevyšlo nám to. Už dnes sme to brali tak, že nemáme čo stratiť. Nevyužili sme šance a nedostali súpera pod tlak,“ poznamenal Vůjtek. Kým doteraz odchytal všetky zápasy Slovákov na turnaji Ján Laco, v nedeľu prichádza k zmene.

Realizačný tím reprezentácie SR rozhodol, že šancu dostane Július Hudáček, pre ktorého to bude premiéra na MS. Nie sú vylúčené ani ďalšie zmeny v zostave. "Stále je priestor na úpravu formácií. Dnes sme sa pokúsili spojiť Tatara s Gáboríka. Nemôžem povedať, že by to fungovalo. Uvidíme, čo urobíme v nedeľu,“ pokračoval kouč mužstva spod Tatier.

V sobotu slovenský výber podľahol úradujúcemu vicemajstrovi sveta a v nedeľu ho čakajú Rusi, svetoví šampióni spred roka. "Bude to nesmierne ťažký duel. Rusi majú špičkové mužstvo a sú jedným z favoritov celých MS. Ak chceme uspieť, musíme sa dostať do vedenia, dať konečne aj nejaký gól. Dávame ich veľmi málo. Hráči, ktorí sú tu na to, ich nedávajú. S Rusmi si nemôžeme dovoliť hrať otvorený hokej a naháňať sa s nimi po celej ploche. V sobotu proti Bielorusom ukázali, že perfektne korčuľujú, spracúvajú prihrávky a vedia sa uvoľniť. Otvoriť s nimi hru by bola samovražda. Dnes som ich prvýkrát videl hrať zodpovedne. Predtým hrali akoby bez dodržiavania taktiky. Dnes sa sústredili na zápas a videl som Rusko, ktoré poznám,“ dodal Vůjtek.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Vladimír Vůjtek #útočníci #vrásky #MS 2015 v hokeji
Načítavajú sa športové výsledky...