Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Naša skupina sa zamotáva. Dáni zdolali Nórov

Hokejisti Ruska si na 79. majstrovstvách sveta v Česku v sobotu schuti zastrieľali, keď v stretnutí ostravskej B-skupiny zdolali svojich rivalov z Bieloruska vysoko 7:0.

09.05.2015 14:50 , aktualizované: 23:10
rusko, bielorusko, ms 2015, Foto: ,
Radosť hokejistov Ruska po jednom zo siedmich zásahov do bránky Bieloruska.
debata (2)

Obhajcovia titulu sa vďaka trojbodovému zisku posunuli na čelo tabuľky, Bielorusi, ktorí utrpeli na tohtoročnom šampionáte prvú prehru v riadnom hracom čase, klesli na 3. priečku. Bieloruskí reprezentanti nezužitkovali v prvej tretine za stavu 0:1 trestné strieľanie, keď neuspel Arťom Demko. Rusi v úvode dejstva zvýšili svoje vedenie na 2:0, ale až takmer do polovice duelu to nevyzeralo na kanonádu v ich podaní. Od 30. min to však už bola ruská exibícia s troma využitými presilovkami i premeneným trestným strieľaním.

Dánska hokejová reprezentácia si na svoje konto pripísala prvé víťazstvo na 79. majstrovstvách sveta v Česku, keď v sobotu večer v zápase ostravskej B-skupiny zdolala v ČEZ aréne výber Nórska 4:1. Dáni neboli v zápase dvoch severských tímov strelecky aktívnejší, ale efektívnejší.

Na presný zásah N. Jensena z 2. min síce vzápätí odpovedal K. A. Olimb, no ešte pred prvom sirénou upravil Nielsen v presilovke na 2:1 a tretí gól dánskeho mužstva pridal tiež v početnej výhode v 34. min Storm. V tretej časti upravil Jakobsen na 4:1. Nóri necelých päť minút pred koncom pristúpili k power-play, ale skóre sa už nezmenilo.

Nóri sú v tabuľke B-skupiny so ziskom šiestich bodov na šiestom mieste, Dáni majú o dva body menej a sú na 7. pozícii. Bezbodové Slovinsko na 8. pozícii pravdepodobne čaká zostup do A-skupiny I. divízie MS.

Bielorusko – Rusko 0:7 (0:1, 0:3, 0:3)

  • Góly: 10. Kovaľčuk (Kuľomin, Anisimov), 22. Tarasenko (Anisimov, Medvedev), 30. Šipačov (Panarin, Dadonov), 33. Panarin (Šipačov, Mironov), 43. Širokov (tr. strieľanie), 45. Dadonov (Malkin, Kovaľčuk), 52. Malkin (Tarasenko, Moziakin)
  • Vylúčení: 4:2 na 2 min, navyše: A. Kosticyn (Biel.) na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stricker (Švaj.), Piechaczek (Nem.) – Dahmen (Švéd.), Fluri (Švaj.)

Dánsko – Nórsko 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

  • Góly: 2. N. Jensen (Poulsen), 20. Nielsen (Jakobsen, Madsen), 34. Storm (Jesper Jensen, Nielsen), 52. Jakobsen (Hardt, Madsen) – 4. K.A. Olimb (Rosseli Olsen, Bonsaksen)
  • Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Rantala (Fín.), Gofman (Rus.) – Lederer (ČR), Schrader (Nem.), 7316 divákov
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Nórsko #bielorusko #Dánsko #MS 2015 v hokeji
Načítavajú sa športové výsledky...