Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci aj proti Fínom v bránke s Jánom Lacom

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi aj v sobotňajšom piatom zápase na 79. majstrovstvách sveta v Česku proti Fínom v bránke s Jánom Lacom, ktorý odchytal všetky doterajšie súboje SR na šampionáte.

09.05.2015 14:00
Ján Laco Foto: ,
Ján Laco patrí na šampionáte k najväčším oporám Slovenska.
debata

Informoval o tom asistent trénera slovenského výberu Vladimír Országh. Do sobotňajšieho zápasu nezasiahnu obranca Ivan Baranka a útočník Patrik Lušňák. „Uvažovali sme o zmene brankárov, ale napokon sme sa rozhodli pre Jána Laca. Nemyslím si, že je reálne, aby chytal naše všetky zápasy. Julo tiež dostane šancu,“ prezradil Országh.

V prvej formácii po boku Mariána Gáboríka a Tomáša Surového nastúpi Tomáš Tatar, obrannú dvojicu tvoria naďalej Andrej Meszároš a Dominik Graňák. Druhú päťku tvoria beci Marek Ďaloga s Jurajom Mikušom a útočníci Libor Hudáček, Marek Viedenský a Tomáš Jurčo. Do tretej zaradili tréneri obrancov Milana Jurčinu s Michalom Sersenom a útočníkov Milana Bartoviča, Mária Bližňáka a Richarda Pánika.

Siedmym bekom bude Adam Jánošík, štvrtý útok vytvoria Michel Miklík, Marko Daňo a Tomáš Kopecký. Pripravený naskočiť do duelu z pozície trinásteho útočníka bude Vladimír Dravecký.

„Fíni sú disciplinovaní a majú veľmi dobré presilovky. Ich individuality vedia rozhodnúť zápas a majú brankára, ktorý už v troch dueloch neinkasoval. Hrajú typicky fínsku hru, všetci útočia aj bránia,“ povedal V. Országh.

Jánovi Lacovi bude kryť chrbát Július Hudáček.

Zostava tímu SR na sobotňajší duel proti Fínsku (začiatok o 16.15 h):
J. Laco – Meszároš, Graňák, Marek Ďaloga, J. Mikuš, Jurčina, Sersen, A. Jánošík – Gáborík, Surový, Tatar – Jurčo, Viedenský, L. Hudáček – Pánik, Bližňák, Bartovič – Miklík, M. Daňo, T. Kopecký – Dravecký

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Ján Laco #Vladimír Országh #MS 2015 v hokeji
Načítavajú sa športové výsledky...