Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopecký už Rinnemu gól dal. Pred zápasom ho smskou povzbudil Chára

Ak vyhrajú, uchovajú si šancu, ak opäť stratia všetky body, nádej bude iba tlieť. Slovenskí hokejoví reprezentanti potrebujú sobotňajší duel proti Fínsku na MS v Ostrave vyhrať.

08.05.2015 16:24
Tomáš Kopecký Foto: ,
Tomáš Kopecký.
debata (1)

Súper je rozbehnutý, v bránke akoby mal stenu. Gólman Nashvillu Predators Pekka Rinne nepustil za svoj chrbát puk v troch zápasoch v rade. "Strieľajme, cloňme, tlačme sa do bránky,“ takýto recept ponúka kapitán a navrátilec do zostavy Tomáś Kopecký.

Podľa neho práve pohyb pred súperovým bránkoviskom bude kľúčový. "Dnes každý lepší brankár strelu od modrej, ktorú vidí, bez problémov zastaví,“ domnieva sa.

Peku Rinneho vo svojej kariére už prekonal, bolo to však ešte v čase, keď pôsobil po boku Mariána Hossu v Chicagu. "Bolo to pri hre piatich proti piatim. Mali signalizované vylúčenie, naskočil som na ľad, dostal sa k puku a spomedzi kruhov skóroval,“ zaspomínal si. Fín mu vtedy nechal voľný priestor nad svojou vyrážačkou, gólovú radosť by si určite rád zopakoval.

V zápase si opäť oblečie kapitánske céčko. "Nie som tu na to, aby som si budoval vlastné ego, som tu pre ostatných. Céčko môže mať ktokoľvek,“ konštatuje.

Na tréningu nastúpil v čiernej rozlišovačke, čo predznamenáva, že tréner Vladimír Vůjtek s ním počíta do štvrtého útoku. "Dohodli sme sa, že budem hrať to, čo aj počas sezóny na Floride. Jediné, čo môžem sľúbiť je, že budem bojovať,“ tvrdí.

Zápas proti Nórsku sledoval iba zo šatne. A nebolo to vraj jednoduché. "Práve naopak, bolo to veľmi náročné. Hlavne v tretej tretine, keď chlapcom dochádzali sily. Azda niet horšieho pocitu, ako keď vidíte vyčerpaných kamarátov a nemôžete im pomôcť,“ vrátil sa k nešťastnému zápasu.

Pred šampionátom si cez telefón pýtal "kapitánske“ rady od Zdena Cháru. Obranca Bostonu ho smskou povzbudil aj teraz. "Áno, napísal mi. Obsah si však nechám pre seba,“ pousmial sa.

Situácia je vážna, Slováci musia bodovať aspoň v dvoch z troch zápasov, ak si chcú zahrať vo štvrťfinále. Tridsaťtriročný útočník si tým hlavu neláme, stretnutia súperov v boji o postup nesleduje. "Zatiaľ nekalkulujem, sústredím sa jedine na Fínov,,“ dodal na záver.

1 debata chyba