Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hollenstein hrdinom Švajčiarov proti Nemcom. Francúzi prvýkrát zvíťazili

Hokejisti Švajčiarska zvíťazili nad Nemcami 1:0 v úvodnom utorňajšom súboji A-skupiny na majstrovstvách sveta v Česku.

05.05.2015 18:50 , aktualizované: 22:35
denis hollenstein, švajčiarsko, nemecko, ms 2015 Foto: ,
Švajčiar Denis Hollenstein (vľavo) sa teší z gólu v nemeckej sieti.
debata

V jednom z najmenej atraktívnych stretnutí doterajšieho priebehu svetového šampionátu diváci v pražskej O2 Arene čakali na gól až do 53. min. Dosiahol ho Denis Hollenstein. Predchádzala mu chyba nemeckej obrany a skvelá prihrávka Damiena Brunnera voľnému Hollensteinovi, ktorý si vychutnal nemeckého brankára Tima Pielmeiera blafákom do bekhendu. Stretnutie dohrávali nemeckí hokejisti oslabení o dvoch hráčov, takže nemali ani teoretickú šancu na vyrovnanie.

Švajčiari vedení bývalým trénerom Slovákov, Kanaďanom Glenom Hanlonom, si pripísali v treťom zápase na MS 2015 druhé víťazstvo a posinili svoju ambíciu bojovať o postup do štvrťfinále. Nemci zostali s jedným triumfom priebežne na 5. mieste tabuľky.

Švajčiarsko – Nemecko 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

  • Gól: 53. Hollenstein (Brunner, Romy)
  • Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Nord (Švéd.), Bulanov (Rus.) – Puolakka (Fín.), Šefčík (SR)

Francúzsko získalo prvé tri body, zdolalo Rakúsko

Hokejisti Francúzska dosiahli prvé víťazstvo v A-skupine svetového šampionátu v ČR, keď si v Prahe v utorok večer poradili s Rakúšanmi 2:0. Francúzi sa vďaka trom bodom dostali v tabuľke na 5. miesto, Rakúšania klesli na 7. priečku.

Stretnutie svojou kvalitou príliš nenadchlo, nehral sa záživný hokej. Rakúšania síce začali aktívnejšie, ale postupne sa aj oni prispôsobili opatrnej hre Francúzov. Na oboch stranách bolo minimum šancí. Brankári Cristobal Huet a Bernhard Starkbaum boli pozorní. Na gól sa čakalo do 47. min, v presilovke sa po veľkom tlaku Francúzov presadil Damien Fleury.

Rakúšania sa potom snažili vyrovnať, po strele Altmanna pomohla galskému kohútu konštrukcia bránky. Francúzi sa stiahli pred vlastnú bránku a už sa v závere ani príliš nesnažili útočiť. Rakúske ofenzívne výpady ubránili a pri power-play skóroval do prázdnej bránky Laurent Meunier.

Rakúsko – Francúzsko 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

  • Góly: 47. D. Fleury (S. Da Costa, Auvitu), 60. Meunier (Y. Treille)
  • Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Wehrli (Švaj.), Šindler (ČR) – Pihlbad (Švéd.), McIntyre (USA)
debata chyba
Viac na túto tému: #švajčiarska hokejová reprezentácia #francúzska hokejová reprezentácia #nemecká hokejová reprezentácia #rakúska hokejová reprezentácia
Načítavajú sa športové výsledky...