Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší slovenský hokejista Dravecký mal z atmosféry zimomriavky

Výborná hra štvrtej útočnej formácie slovenskej hokejovej reprezentácie v sobotňajšom zápase proti výberu Dánska na MS v Česku síce vyniesla iba jeden gól v súperovej bránke, no trio Dravecký, Viedenský, Lušňák bolo neprehliadnuteľné.

02.05.2015 18:21
Vldimír Dravecký Foto: ,
Vladimír Dravecký (vpravo) v súboji s dvojicou dánskych hokejistov.
debata

Spomenutá trojica hýrila aktivitou a často Dánom ‚podkurovala‘. Nie je prekvapením, že Vladimíra Draveckého, autora asistencií pri presných zásahoch Mareka Viedenského a obrancu Dominika Graňáka, po súboji vyhlásili za najlepšieho hráča slovenského mužstva.

"S Marekom a Patrikom sa mi hralo dobre, no v reprezentácii už veľmi nezáleží na trom, kto je s kým. Celkom sme si však sadli a myslím si, že to bolo vidieť aj na ľade. Verím, že sa nám bude dariť naďalej aspoň tak ako dnes,“ povedal po súboji 29-ročný krídelník českého extraligistu HC Oceláři Třinec Dravecký.

Slováci v sobotu triumfovali nad Dánom 4:3 po samostatných nájazdoch a do tabuľky základnej B-skupiny si pripísali dva body. "Chceli sme vyhrať v riadnom hracom čase, ale bolo by horšie, keby sme nemali ani tie dva body. Ideme ďalej s pozitívnou náladou a zajtra proti Bielorusom chceme opäť uspieť,“ pokračoval rodák z Košíc.

Úvodná tretina sobotňajšieho duelu Slovákov nevyšla, mali v nej iba tri strely na bránku. "Turnaj sa ešte len začal, a tak sa to vyvinulo. Po prvej časti sme si v kabíne niečo povedali a zlepšili hru. Tlak bol na našej strane a bolo len otázkou času, kedy tie góly dáme,“ poznamenal

Pred, počas, aj po zápase sa slovenskí reprezentanti mohli spoľahnúť na divácku podporu z tribún. Hráči tímu SR si ju pochvaľovali. "Atmosféra v hľadisku bola vynikajúca. Mali sme z toho zimomriavky. Aj touto cestou ďakujem fanúšikom za ich podporu. Verím, že nás ľudia podporia aj v ďalších dueloch,“ dodal tohtosezónny český vicemajster s Třincom.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Vladimír Dravecký