Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík si zvykal na veľký ľad, stretol sa s Kopitarom a teší sa na Tatara

Slováci majú za sebou prvý tréning v ostravskej ČEZ aréne a ich najväčšia hviezda si pomaly zvyká na nezvyčajne veľkú ľadovú plochu.

30.04.2015 19:16
Marián Gáborík Foto:
Marián Gáborík.
debata

„Je to fakt obrovské,“ precedil pomedzi zuby Marián Gáborík, ktorý si v bielom tíme nacvičoval spoluprácu s Michelom Miklíkom a Tomášom Kopeckým.

„Treba korčuľovať a korčuľovať. Dôležité bude, aby sme hrali v tesnej blízkosti a navzájom si pomáhali či už v obrane, alebo útoku,“ naznačil.

Gáborík hral v Ostrave aj na MS 2004 a na svoj druhý šampionát spomína rád. „Až na ten nešťastný záver to bol skvelý turnaj. Atmosféra tu bola úžasná, hnala nás vpred, som presvedčený, že aj teraz to bude rovnako,“ uviedol.

Vtedy mal Marián Gáborík iba dvadsaťdva rokov, skúsený kanonier je dnes o jedenásť rokov starší a jednu skúsenosť bohatší. „Medzitým som dosiahol veľký kolektívny úspech v NHL, keď som získal Stanley Cup. Nabral som skúsenosti a odohral veľa šampionátov,“ poznamenal Gáborík.

V sobotu čaká slovenský mančaft prvá prekážka na šampionáte v Ostrave. Gáborík varuje pred silou Dánov. „Nemajú síce zvučné mená, ale kolektív to je silný. Je to švédska škola s výbornými korčuliarmi. Musíme sa dobre pripraviť,“ povedal.

Do Česka prichádzajú ďalšie hokejové hviezdy, v ČEZ aréne už trénovala aj hviezda LA Kings Anže Kopitar. „Áno, stretli sme sa tu. Žiadne podpichovačky však tentoraz neboli, bavili sme sa o úplne iných veciach,“ priznal jeho spoluhráč z tímu Gáborík.

Slovenský tím zrejme čoskoro posilnia aj Tomášovia Tatar s Jurčom. „Budú výraznou posilou, veľmi sa teším. Tatar má za sebou skvelú sezónu, je v zápasovom rytme a to nám môže veľmi pomôcť,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík