Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar aj Jurčo sa po zdravotných testoch pripoja k slovenskému tímu

Hokejoví útočníci Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo sa po vypadnutí Detroitu v 1. kole play off NHL môžu pripojiť k slovenskej reprezentácii na MS v Česku. Informáciu priniesla oficiálna stránka SZĽH.

30.04.2015 09:00 , aktualizované: 11:33
Slovensko Lotyšsko Jurčo Foto: ,
Gólová radosť Tomáša Jurča.
debata

Predtým však ešte musia prejsť výstupnými testami. „Ak ich absolvujú s pozitívnym výsledkom, obaja by leteli do Európy a k tímu by sa pripojili v dejisku turnaja v sobotu alebo nedeľu,“ uviedol pre hockeyslovakia.sk manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora.

„Určite by som chcel prísť. Ide o reprezentáciu, bola to vždy pre mňa česť reprezentovať. V mojom prípade sa určite ešte budú riešiť nejaké veci ohľadom poistenia. Momentálne ešte neviem, aké majú plány v Detroite. S určitosťou ma však čakajú nejaké mítingy a lekárske prehliadky. Som zdravý, takže s tým by nemal byť problém. V tejto chvíli však neviem presne povedať, kedy by som mohol odletieť,“ uviedol pre Rádio Slovensko po stredajšom zápase v Tampe Tomáš Tatar, ktorý by v ideálnom prípade mohol pricestovať do Ostravy v sobotu popoludní. Úvodný súboj Slovenska s Dánskom pravdepodobne nestihne, na nedeľňajší duel s Bieloruskom by už mohol byť k dispozícii.

S 29 gólmi najlepší slovenský strelec NHL v tejto sezóne sa chce ešte pred príchodom do mužstva porozprávať s trénerom Vladimírom Vůjtkom. Na šampionáte by chcel byť viac vyťažený ako vlani na MS v Minsku, kde v siedmich zápasoch nazbieral osem bodov za štyri góly a rovnaký počet asistencií. „Myslím si, že som nebol až tak vyťažovaný, ako by som mohol byť. Preto sa s koučom chcem porozprávať, čo a ako to všetko bude. Tréner tam má už nejakých hráčov vybraných a ja chcem do Česka ísť s tým, že chcem tímu veľmi pomôcť. Keď tam mám ísť len tak, myslím si, že je to zbytočné. Určite chcem ísť reprezentovať a dať do toho všetko, čo je v mojich silách. Chcel by som byť aj využitý,“ doplnil pre Rádio Slovensko 24-ročný Tatar.

Detroit mohol poslať Jurča na farmu do Grand Rapids, ktorý hrá v AHL o Calderov pohár. Napokon aj Košičan dostal od vedenia klubu povolenie štartovať na šampionáte a nemusí hrať play off v AHL. Grand Rapids prehráva v sérii s Torontom 1:2 na zápasy. Dvadsaťdvaročný útočník by chcel pomôcť národnému tímu SR. „Dúfam, že budem môcť odcestovať na majstrovstvá sveta. Predpokladám, že budem musieť také tri či štyri dni zostať v Detroite. Po sezóne som dobitý, ale malo by to byť v poriadku na svetový šampionát,“ dodal pre Rádio Slovensko Tomáš Jurčo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Tomáš Jurčo #MS 2015 v hokeji