Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Růžičkovom zozname zrejme nebude chýbať Jágr

Tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička má už na deväťdesiat percent jasno o zložení tímu pre majstrovstvá sveta.

24.04.2015 13:50
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata

Na zozname by nemal chýbať ani Jaromír Jágr a možná je aj účasť 44-ročného čerstvého majstra z Litvínova Martina Ručinského.

Růžička oznámi nomináciu na majstrovstvá sveta v piatok večer v Brne po prípravnom zápase s Fínskom. Zoznam bude širší, čaká sa na prípadné posily z tímov, ktoré skončia v prvom kole play-off zámorskej NHL. „Zhruba na 90 % mám jasno. Počítam aj s Jágrom. On hovorí, že uvidí, ako sa bude cítiť. Ja chcem, aby hral,“ cituje hokej.cz Růžičku.

Útočník Floridy Panthers Jaromír Jágr je v Česku od stredy, vo štvrtok už absolvoval s mužstvom tréning. Vlani po svetovom šampionáte v Minsku oznámil, že v reprezentácii končí. Teraz je však blízko od zmeny postoja a v piatok podvečer by mal vykorčuľovať na ľad v zápase s Fínskom s Janom Kovářom a Michalom Vondrkom v jednom útoku. „Rozprávali sme sa a ja verím v to, čo som hovoril už skôr, že ho ‚ukecám‘. Jarda tu je, trénoval s chuťou,“ doplnil Růžička.

Český tím momentálne pozorne sleduje aj vývoj v zámorí, kouč má záujem o Michaela Frolíka a Ondřeja Pavelca z Winnipegu. Ak by brankár Pavelec odmietol pozvánku, šancu by dostal Pavel Francouz z Litvínova. Miesta brankárov už majú isté Alexandr Salák a Jakub Kovář. Růžička pred súbojom s Fínmi vyradil s tímu obrancov Bohumila Janka, Martina Planěka, Adama Poláška a Tomáša Filippiho.

Český kouč sa chce spojiť s Martinom Ručinským. „Zatiaľ som sa mu nedovolal, dáme mu čas. Počkám naňho pokojne aj cez víkend. Pred pár dňami mi hovoril, že si necíti ruku. Uvidíme, ako to bude vyzerať. Hovoril, že si to nechával každý deň opichať,“ dodal Růžička. Z Třinca nedorazí do mužstva Rostislav Klesla, ktorý má problémy so slabinami, šancu na nomináciu má Jakub Klepiš.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Jaromír Jágr #Vladimír Růžička