Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vitoliňš komunikoval so Znarokom na ulici pred halou

Asistent trénera ruskej hokejovej reprezentácie Harijs Vitoliňš sa postavil prvýkrát na lavičku v pozícii jej šéfa a hneď to bolo vo finále svetového šampionátu.

26.05.2014 08:12
Oleg Znarok, Rusko, radosť Foto: ,
Potrestaný Oleg Znarok nad hlavami svojich zverencov.
debata

Keďže hlavný kouč Oleg Znarok pre dištanc nemohol do oficiálnych priestorov a do šatne, mužstvo koučoval Vitoliňš a v zápise figuroval v pozícii šéfa lavičky. „Prvý zápas a hneď so ziskom titulu majstra sveta? Nie zlé,“ žartoval podľa ruských médií po stretnutí Vitoliňš a doplnil: „Je to však výsledok práce celého mužstva.“

Rusko vyhralo vo finále nad Fínskom 5:2 a po dvoch rokoch opäť získalo titul majstrov sveta. Vitoliňš bol počas zápasu so Znarokom v kontakte prostredníctvom jedného z členov realizačného tímu, ktorý komunikoval s hlavným kormidelníkom prostredníctvom mobilného zariadenia. „S Olegom sme však hovorili aj cez prestávky na ulici pred halou,“ priznal Vitoliňš.

Finálový šéf ruskej lavičky v druhej tretine zariskoval a pri presilovke piatich proti trom poslal na ľad výhradne útočníkov. Na modrú čiaru sa postavili Jevgenij Malkin s Alexandrom Ovečkinom. „V kluboch hrajú na týchto pozíciách. Chceli sme ich využiť, keďže dokážu skvele rozohrať puk,“ dodal Vitoliňš.

debata chyba
Viac na túto tému: #ruská hokejová reprezentácia #Oleg Znarok #MS v hokeji 2014 #Harijs Vitoliňš