Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazstvo a nádej sú najlepšie antibiotiká, tvrdí obetavý Ďaloga

Obranca Marek Ďaloga patril medzi najlepších hráčov slovenskej reprezentácie v zápase A-skupiny majstrovstiev sveta s Talianskom a okrem plnenia defenzívnych úloh pomáhal aj v ofenzíve a napokon sa tešil z premiérového zásahu v národnom tíme.

18.05.2014 09:00
Marek Ďaloga, gól Foto: ,
Marek Ďaloga otvára skóre zápasu proti Taliansku.
debata

Dvadsaťpäťročný Zvolenčan otvoril v 11. min skóre, keď sa dostal do prečíslenia dvoch na jedného s Karolom Slobodom. Netradične boli v prečíslení dvaja obrancovia.

„Prečíslenie dvoch zadákov som už zažil v zápasoch viackrát. Zastavili sme akciu, Hrivík so Šatanom sa dobre vrátili dozadu a nám neostávalo s Karolom Slobodom nič iné, len ísť do prečíslenia. Som rád, že sa mi podarilo skórovať,“ povedal po stretnutí Marek Ďaloga.

Hokejista, ktorý vyrastal vo Zvolene, sa na šampionáte prezentuje ofenzívnymi chúťkami. Neustále pomáha útoku, ale plní si aj defenzívne úlohy. „Útočníkom to pomáha, keď prídem zo zadnej línie. Musím na tom ešte popracovať, nech pribudnú aj góly a nahrávky,“ naznačil.

odkaz
Bielorusko, pútanie

Slováci mali zápas s Talianskom od začiatku vo svojich rukách. V prvej tretine prestrieľali súpera 22:3, celkovo 53:20. Od druhej časti sa osmelili aj Taliani, ale slovenský tím niekoľkokrát podržal Ján Laco. „Dnes chytil dve či tri tutovky, čo bolo veľmi dôležité,“ pochválil slovenskú jednotku Marek Ďaloga.

V závere hrali Taliani presilovku spojenú s power-play šiestich proti trom, navyše Ivan Švarný vtedy zlomil hokejku. Bola to netradičná situácia, ktorá sa často vo svetovom hokeji nevidí. Ďaloga bol v tej chvíli na ľade a obetavo sa viackrát vrhol do talianskych striel. „Niečo podobné som ešte nezažil. Akoby rozhodcovia niekedy pískali proti nám. Neostáva nám nič iné, len sa s tým zmieriť a hrať pokojne ďalej,“ uviedol Ďaloga.

V sobotu si Slováci vďaka trom bodom udržali nádej na štvrťfinále. Nasledujú dva dni oddychu a potom dôležitý zápas proti Dánsku. Počas voľna sa hráči dajú dokopy, keďže v poslednom čase bolo v mužstve vírusové ochorenie a viacerí nastúpili so sebazaprením. „Dnešné víťazstvo a nádej sú dobré antibiotiká. Dodajú nám pokoj a zvýšia sebavedomie, ktoré budeme potrebovať,“ doplnil Marek Ďaloga.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #MS 2014 v hokeji #Marek Ďaloga