Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lacov zákrok je veľkým hitom internetu

Zákrok slovenského brankára Jána Laca v zápase A-skupiny hokejových majstrovstiev sveta v bieloruskom Minsku po veľkej šanci Matsa Trygga v 16. min stredajšieho stretnutia sa stal okamžite hitom na internete.

15.05.2014 16:16
Ján Laco Foto:
Ján Laco.
debata (1)

Gólman Donbassu Doneck zachránil tím od tretieho inkasovaného gólu, keď v poslednej chvíli ležiac na zemi nastavil hokejku do smeru letu puku, ktorý posielal Trygg do opustenej bránky. Takmer všetci aktéri duelu sa zhodli, že to bol kľúčový moment. Od tej chvíle sa Nóri už nedokázali poriadne presadiť a pred bránkou už neboli takí nebezpeční.

„Mal som pred sebou protihráča a videl som, že Janko je von z bránky. Súper to už dával do prázdnej. Keď to Janko chytil, poriadne som si vydýchol a poďakoval mu za ten zákrok. Bol skutočne dôležitý. Urobil to skvele,“ hovoril o dôležitom momente deň po stretnutí obranca Martin Marinčin, ktorý bol v tej chvíli na ľade.

Slováci napokon zápas zvládli a dotiahli do víťazného konca. „Ťažko je teraz už hovoriť, čo by sa dialo, keby dali Nóri z tej šance gól. Od toho momentu sme však zlepšili herný prejav, začali mať viac z hry a verili sme si. Som rád, že ten puk neprešiel do siete a zápas sme dotiahli do víťazného konca,“ vrátil sa k dôležitému momentu Ján Laco.

Spomínaný zákrok sa na youtube zobrazil hneď niekoľkokrát, pozrite si ho.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco #MS 2014 v hokeji