Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do úvahy pre Minsk pripadá iba Chára. Vůjtek: Po telefonáte budeme múdrejší

Po vypadnutí Bostonu Bruins z bojov o Stanleyho pohár bude kontaktovať vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie Zdena Cháru a ponúkne mu možnosť účasti na svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku. Druhého obrancu Bostonu Andreja Meszároša nebudú oslovovať.

15.05.2014 11:46 , aktualizované: 13:44
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára.
debata (8)

Slováci majú na súpiske voľné jedno miesto, s tímom je naďalej obranca Vladimír Mihálik, ktorý nie je zatiaľ v oficiálnom šampionátovom ká­dri.

„Pokúsime sa kontaktovať Zdena Cháru. V poslednom čase sme s ním nehovorili, nevieme, v akom je zdravotnom stave, ako sa cíti. V minulosti potvrdil, že má záujem prísť na majstrovstvá sveta. Všetko je to otázka jedného telefonátu, po ňom budeme múdrejší,“ povedal vo štvrtok predpoludním tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek. Ak by sa Chára rozhodol prísť reprezentovať, najbližšie dva zápasy Slovenska na turnaji so Švédskom a Talianskom v piatok a sobotu by ešte nemusel stihnúť. „Netuším, kedy by mohol prísť. Musíme si počkať na telefonát s ním. Teoreticky už dnes by mohol sadnúť do lietadla, ale táto alternatíva je utópia,“ poznamenal Vladimír Vůjtek.

V prípade účasti najvyššieho hráča NHL na svetovom šampionáte by sa stretol v jednom tíme s útočníkom Miroslavom Šatanom. Vzťahy medzi oboma hokejistami od novembra 2012 a zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy medzi Levom Praha a Slovanom Bratislava nie sú ideálne. Obaja však prezentovali vôľu, že ich chcú napraviť. „Nepozerám sa do minulosti a na to, čo bolo. Teraz sa pozerám do budúcnosti a na tento turnaj,“ vraví Vladimír Vůjtek. Kapitán reprezentácie Miroslav Šatan si počká na výsledok telefonického rozhovoru s Chárom. „Určite by to pomohlo našej obrane, skvalitnilo ju,“ poznamenal Šatan.

Klubová sezóna sa skončila v zámorí aj pre Andreja Meszároša. Obrancovi končí v závere júna zmluva a zatiaľ nepozná svoje najbližšie pôsobisko. V posledných dvanástich mesiacoch hral za Philadelphiu i Boston a teraz ho čakajú rokovania o novom kontrakte. „Andrejov agent odmietol jeho účasť na majstrovstvách sveta,“ vysvetlil Vůjtek dôvod, prečo nebudú kontaktovať obrancu Bruins.

Po víťazstve nad Nórmi 5:2 v stredu večer absolvovali Slováci dobrovoľný tréning na ľade, ktorý sa začal o 12.15 h miestneho času (11.15 h SELČ). Viacerí zvolili regeneráciu a prípravu na suchu. Pred tréningom si schuti zahrali futbalové bago. Na ľade sa objavili brankári Jaroslav Janus a Július Hudáček, obrancovia Peter Čerešňák, Vladimír Mihálik a Karol Sloboda a útočníci Juraj Mikúš, Marcel Haščák, Andrej Šťastný, Radoslav Tybor a Marek Viedenský. Počas dňa už prestali Slováci myslieť na zápas s Nórskom a začali sa koncentrovať na piatkového súpera Švédsko. Tréner ešte nepozná presne zostavu, v ktorej vykorčuľujú jeho zverenci na súboj s obhajcami titulu.

„Uvidíme, aký bude zdravotný stav hráčov. Hrivík včera nedohral zo zdravotných dôvodov a nevieme, či nastúpi. Na rozhodnutie o brankároch máme tiež ešte dostatok času,“ dodal Vladimír Vůjtek.

odkaz
Bielorusko, pútanie
8 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Chára #MS 2014 v hokeji