Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci nastúpia proti Nórom so zmenami, na súpisku pribudol Haščák

Pred zápasom s Nórskom doplnilo vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie na súpisku útočníka Marcela Haščáka.

14.05.2014 13:40
Marcel Haščák Foto: ,
Marcel Haščák.
debata

Dvadsaťsedemročný krídelník, ktorý po sezóne prestúpil z Dynama Riga do Amuru Chabarovsk, absolvuje premiéru na svetovom šampionáte 2014 už v zápase s Nórskom, ktorý sa v stredu začne o 19.45 SELČ. Po zaradení Haščáka je na slovenskej súpiske už len jedno voľné miesto, s tímom je v Minsku obranca Vladimír Mihálik.

Na stredajšom predpoludňajšom rozkorčuľovaní v Čižovka Arene bol Haščák na krídle útoku Tomáša Marcinka, s ktorým korčuľoval aj Richard Pánik. Tréneri pomenili na rozkorčuľovaní zostavu v porovnaní s posledným duelom s Francúzskom a spolu zostal len prvý útok Miroslav Šatan, Marek Hrivík a Ladislav Nagy. Či napokon bude tím hrať v tomto zložení aj večer, nie je isté, ale prípravná jednotka tomu nasvedčovala. V druhom útoku by mali nastúpiť Tomáš Tatar, Juraj Mikúš a Michel Miklík, vo štvrtej formácii Dávid Skokan, Andrej Šťastný a Martin Réway. Zo základnej zostavy vypadli Marek Viedenský a Radoslav Tybor. Do bránky by mal ísť opäť Ján Laco.

„Chceli sme chlapcov trocha nabudiť, preto sme pomenili zostavu. Máme pred sebou veľmi ťažký zápas. Nóri sú dobrí korčuliari, majú kvalitné presilovky a rýchly prechod do útoku. Včera dobre zahrali proti Švédom. My musíme hrať naplno celých šesťdesiat minút,“ skonštatoval asistent reprezentačného trénera Vladimír Országh.

Slováci budú v A-skupine bojovať proti Nórom o prvé víťazstvo, ich súperi z troch duelov vyhrali dva. Slovensko nastúpi v modrých dresoch, Nórsko v bielych. Duel povedú Nemec Lars Brüggemann a Rus Roman Gofman, na čiarach im budú pomáhať Kanaďan Chris Carlson so Švajčiarom Nicolasom Flurim.

Predpokladaná zostava SR podľa zloženia formácií na rozkorčuľovaní: J. Laco – K. Sloboda, Marek Ďaloga, J. Brejčák, Marinčin, J. Valach, Švarný, Čerešňák – Šatan, Hrivík, L. Nagy – Tatar, J. Mikúš, Miklík – Marcel Haščák, Marcinko, Pánik – Skokan, A. Šťastný, Réway

odkaz
Bielorusko, pútanie
debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Haščák #slovenská hokejová reprezentácia #MS 2014 v hokeji