Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci doplatili na vylúčenia. Musíme si vstúpiť do svedomia, tvrdí Nagy

Slovenský hokejový útočník Ladislav Nagy len veľmi ťažko hľadal po pondelkovom zápase v A-skupine na majstrovstvách sveta s Francúzskom slová.

12.05.2014 21:06
Ladislav Nagy, Miroslav Šatan Foto: ,
Ladislav Nagy (vľavo) a Miroslav Šatan (vpravo).
debata (7)

So spoluhráčmi mali duel veľmi dobre rozohraný, po dvoch tretinách viedli aj vďaka jeho dvom gólom 3:1, ale potom prišli zbytočné fauly, využité francúzske presilovky a prehra 3:5.

„Pred každým zápasom si hovoríme, že nemôžeme sa nechávať zbytočne vylučovať. Príde samotný duel a nepodarí sa nám to dodržať. Musíme hrať celý čas päť na päť. Francúzi aj vďaka presilovkám vyrovnali a dostali sa na koňa. Ak by sme hrali celý čas päť na päť, potom to dotiahneme do víťazného konca, možno by sme ešte pridali jeden gól,“ zamyslel sa Ladislav Nagy. Vo svojej priamej reči upozornil aj na fakt, že faulov sa nedopúšťajú starší hráči.

Po francúzskom vyrovnaní na 3:3 mali Slováci možnosť strhnúť vedenie na svoju stranu, dlhú presilovku o dvoch hráčov však na rozdiel od súpera nevyužili. Vyslali v nej na bránku mnoho striel, ale nijaká neprešla za chrbát pozorného Cristobala Hueta.

„Hrali sme to na Juraja Valacha, ktorý má z nás najtvrdšiu strelu. Škoda, že nám to nesadlo. Boli tam aj odrazené puky. Ak by sme dali v tejto presilovke gól, dalo sa ešte niečo robiť. Pri hre piatich proti trom by sme mali skórovať,“ hovoril Nagy.

Svoj pohľad na dôležitú presilovku z 54. min pridal aj Juraj Valach, ktorý najčastejšie pálil na Hueta. „Mali sme strely i dorážky, ale chýbalo nám aj viac šťastia. Pri tej presilovke sa veľmi nedalo kombinovať, museli tam byť strely. Postavili trojholník vzadu, nevyťahovali sa. Musí sa tam iba strieľať. Francúzi pri vlastnej presilovke dvakrát nahodili na bránku a prešlo to do siete. Možno v ďalšom zápase by to bolo opačne,“ uviedol Juraj Valach.

Slovenskí hráči v tretej tretine prestali korčuľovať a nechávali hrať súpera. Podľa Nagya to celkovo v zápase nebol optimálny výkon, mužstvo muselo viac tvoriť ako v predchádzajúcich dvoch dueloch a nenadviazalo na výkony z nich. Slovenskému mužstvu nevychádzajú záverečné tretiny. „Stratili“ v nich zápasy s Českom, Kanadou i Francúzskom a celkovo majú z nich skóre 0:8.

„Neviem, akosi ťažšie sme dnes korčuľovali, nebolo to v poriadku. Netuším, čo sa stalo, musíme sa porozprávať a všetci si vstúpiť do svedomia. Mohli sme mať oveľa viac bodov, utiekol nám zápas s Čechmi, s Kanaďanmi sme hrali vyrovnaný duel. Záverečné desaťminútovky nám nevychádzajú, musíme ich v zápasoch udržať,“ doplnil Ladislav Nagy.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Ladislav Nagy #MS 2014 v hokeji