Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vůjtek: Čaká nás tvrdý boj o záchranu

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku aj svoj tretí duel v základnej A-skupine. V dôležitom pondelňajšom súboji z pohľadu štvrťfinálových ambícií neuspela po zbabranej tretej tretine v Čižovka Arene s Francúzskom 3:5. Slováci majú na svojom konte jeden bod. Najbližšie sa predstavia v stredu 14. mája o 19.45 SELČ proti Nórom.

12.05.2014 18:58
vujtek Foto:
Zamyslený tréner Vladimír Vůjtek.
debata (8)

V pondelkovom súboji s Francúzmi viedli Slováci dvakrát o dva góly, súper však v tretej tretine dokázal vyrovnať, keď potrestal nedisciplinovanosť slovenských hráčov, a potom aj zavŕšiť obrat. V drese tímu SR sa dvakrát presadil Ladislav Nagy, ktorý má na svojom konte už 26 reprezentačných gólov. O ďalší presný zásah sa postaral rekordér v národnom tíme Miroslav Šatan, ktorý sa radoval v 179. zápase z 86. gólu.

„Chlapci si musia vstúpiť do svedomia. Nemôžeme hrať polovicu duelu v oslabení. Faulami sme si prehrali zápas. Ťažko sa o takomto súboji hovorí. Viedli sme o dva góly, mali pridať ďalší presný zásah a dohrať to v pokoji,“ poznamenal Ladislav Nagy.

Kapitán slovenského mužstva Miroslav Šatan rovnako pripísal prehru s Francúzskom na vrub nedisciplinova­nosti. „Opäť sme mali zbytočne vylúčenia, Francúzi využili presilovky a rozhodli. Pri našich početných výhodách chýbal už iba gól. Vyrovnaním na 3:3 sa Francúzi dostali ‚na koňa‘, my sme hrali nervózne a robili zbytočné fauly. V tretej časti to bol z našej strany veľmi zlý výkon. Máme mužstvo, ktoré sa prebudováva, takéto veci sa dajú čakať. Hlavy vešať nebudeme, turnaj pokračuje ďalej. Čaká nás ďalší duel a v ňom nesmieme robiť chyby,“ povedal pre RTVS skúsený útočník.

Podľa trénera Vladimír Vůjtka po pondelkovom nezdare nemožno v súvislosti s tímom SR hovoriť o postupe do štvrťfinále. „Je to pre mňa ťažko pochopiteľná prehra. V polovici tretej tretiny to vyzeralo, že duel pohodlne dotiahneme do víťazného konca. Potom sme šli ‚do troch‘ a Francúzi využili početnú výhodu. Nám po tomto okamihu už chýbali sily na zvrat. Neboli sme schopní skórovať ani v presilovke o dvoch hráčov. Teraz nás čaká tvrdý boj o záchranu. Výsledky nie sú dobré, aj keď nehráme zle. Dnes sa okrem prvej ‚lajny‘ nepresadil nik, to bolo rozhodujúce. Máme tu dvanásť nováčikov a toto môže ovplyvniť ich psychiku. Musíme pracovať na tom, aby sme chlapcov vrátili na úroveň spred týždňa,“ uviedol skúsený hokejový odborník zo severomoravských Klimkovíc.

odkaz
Bielorusko, pútanie

Po troch prehrách z troch duelov na tom slovenskí hokejisti nie sú dobre po mentálnej stránke. „Je to pre nás veľmi náročné na psychiku. Ako mali Francúzi presilovku o dvoch hráčov, tak sme mali aj my. Oni to využili, no nám sa to nepodarilo. Nič ešte nie je stratené, ale je to pre nás veľmi ťažké, pretože vo všetkých troch zápasoch sme viedli a nezvládli sme to,“ myslí si útočník Tomáš Tatar.

Nespokojný bol po neúspechu aj gólman Ján Laco, ktorý inkasoval štyrikrát. Piaty presný zásah pridali Francúzi do prázdnej bránky. „Zase ten záver… Na takomto podujatí nemôžeme hrať toľko oslabení, to je samovražda. Dnes sme chceli zvíťaziť, ale asi sme pre to neurobili všetko,“ dodal pre RTVS hrdina strieborných MS 2012.

Slovensko odohralo štvrtý duel proti Francúzsku na majstrovstvách sveta, tri predchádzajúce vždy vyhralo v Helsinkách. Celkovo sa oba tímy stretli 22. raz, Francúzi dosiahli tretie víťazstvo (bilancia 16 – 3 – 3).

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #MS 2014 v hokeji