Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusko je stopercentné, Fínsko zatiaľ bez bodu

Hokejisti Ruska vyhrali aj svoj druhý zápas na 78. majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku, v nedeľňajšom večernom zápase B-skupiny si poradili s reprezentantami Fínska 4:2.

11.05.2014 15:35 , aktualizované: 22:42
Nemecko - Lotyšsko, MS v hokeji Foto: ,
Nemecký útočník Thomas Oppenheimer (vpravo) v súboji lotyšským obrancom Georgijsom Pujacsom.
debata

Rusi viedli v 5. min zápasu už 2:0, keď sa presadili Tichonov a Ovečkin. V 10. min síce znížil Hietanen v presilovke, ale v druhej časti hráči „zbornej“ pridali ďalšie dva presné zásahy. V závere prostrednej dvadsaťminútovky už len zmiernil prehru severanov Karalahti opäť v početnej prevahe.

Rusko je lídrom skupiny o skóre pred USA. Fínsko je zatiaľ veľkým sklamaním na svetovom šampionáte, po prehrách s Lotyšskom a Ruskom nemá na konte ani bod a patrí mu predposledné 7. miesto.

Hokejisti Nemecka majú po dvoch vystúpeniach na konte už päť bodov. Po sobotňajšom víťazstve nad Kazachmi 2:1 po sam. nájazdoch zdolali zverenci Pata Cortinu v nedeľu Lotyšov v riadnom hracom čase 3:2. O nemeckom úspechu rozhodol v 56. min Thomas Oppenheimer, ktorý premenil trestné strieľanie. Lotyší nedokázali nadviazať na vynikajúci výsledok zo soboty, keď šokujúco zdolali Fínsko 3:2.

Reprezentácia organizujúcej krajiny sa dočkala prvého víťazstva. Bielorusko zdolalo v ňpopoludní v B-skupine v Minsk Arene Kazachstan 4:1. Bielorusi boli počas zápasu aktívnejším tímom, ale v prvej tretine sa nevedeli presadiť cez pozornú defenzívu súpera. V druhej tretine však domáci otočili výsledok a tešili sa z prvého víťazstva. Bielorusi sa v tabuľke B-skupiny posunuli na 5. priečku s troma bodmi, Kazachstan je s jedným na 6. pozícii.

Výsledky – B-skupina (Minsk Arena):

Nemecko – Lotyšsko 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Góly: 13. Noebels (T. Oppenheimer, Hördler), 21. Mauer, 56. T. Oppenheimer (tr. strieľanie) – 19. Pujacs (Redlihs, Keninš), 28. Redlihs (Keninš).
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Patafie (USA), Rönn (Fín.) – Dehaen (Fr.), Kilian (Nór), 11 200 divákov.

Bielorusko – Kazachstan 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Góly: 23. Stepanov (Grabovskij), 31. Stasenko (Graborenko), 42. S. Kosticyn (Jefimenko, Jevenko), 60. Kaľužnyj (Denisov, S. Kosticyn) – 5. Gavrilin (Vasilčenko).
Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 1:0, rozhodovali: Brügemann (Nem.), Kaval (USA) – Dahmen (Švéd.), Leermakers (Hol.), 13 734 divákov.

odkaz
Bielorusko, pútanie
debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2014 #nemecká hokejová reprezentácia #lotyšská hokejová reprezentácia