Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jano Laco zatiaľ chytá neskutočne

Zápas proti Kanade sa mi páčil. Všetci vedeli, že súper nastúpi po zaváhaní s Francúzmi veľmi aktívne. Naši to ustáli. Po dvoch tretinách bolo 1:1, škoda poslednej časti hry.

11.05.2014 11:16
Ján Lašák Foto:
Ján Lašák.
debata

Pri víťaznom góle bolo vidieť komunikáciu obrancov, čo je dobré znamenie, ale problém bol skôr v zlom striedaní, lebo stred ihriska bol úplne voľný. Chýbal tam niektorý z útočníkov. Ak by gól nepadol, mali by to Kanaďania s postupujúcim časom stále ťažšie a ťažšie. Dva góly na konci už len skresľujú konečný výsledok.

Oba doterajšie zápasy ukázali, že ak chalani pôjdu s rovnakým elánom aj do ďalších duelov, môžu byť úspešní. Len sa nesmú uspokojiť, lebo majú len bod, čo je v podstate veľmi málo. Musia preniesť nadšenie a elán aj do ďalších stretnutí. Najbližší súboj s Francúzskom bude zlomový. Naznačí, ako sa bude vyvíjať turnaj pre slovenský tím. Chalani musia čo najviac pomáhať Janovi Lacovi, ktorý chytá vynikajúco a dokonale zakrýva niektoré chyby a diery v obrane. Ono to tak vďaka nemu ani nevyzerá, ale z pohľadu brankára tam bolo priveľa šancí súpera. Vidieť, že niekedy to v mladej obrane škrípe. Treba hrať poctivo dozadu a čakať na brejky. Nemusíme dať krásne góly, pokojne nech sú škaredé po dorážke.

Väčšina chlapcov nemá skúsenosti s majstrovstvami sveta a preto sú pod menším tlakom. Ešte nepoznajú reakcie ľudí doma na Slovensku, ak nezdolajú niektorého z papierových outsiderov. Preto sa im bude proti Francúzom hrať ľahšie, nebudú mať v hlave, čo sa bude diať, ak zápas nezvládnu. Miro Šatan im pred zápasom iste niečo vhodné poradí a bude to dobré. Ak zápasy zvládnu, porastie im sebavedomie.

Doposiaľ ma najviac upútali výkony Jana Laca. Chytá neskutočne. Oveľa viac chodí dole ako v minulosti, posúva sa po kolenách od žŕdky k žŕdke. To si však väčšina ľudí nevšimne. Celkovo sa mi páči, ako chlapci hrajú, len ešte potrebujú trochu viac pokoja v niektorých situáciách, napr. pred vlastnou bránkou. Niekedy im priveľká snaha zväzuje ruky. Zatiaľ mám z vystúpenia národného tímu dobrý dojem. Dúfam, že to tak bude pokračovať aj ďalej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Ján Lašák #MS v hokeji 2014 #Ako som to videl ja