Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sloboda by prvý gól vymenil za body

Hokejista Karol Sloboda by prvý gól v slovenskej reprezentácii radšej vymenil za tri body. Tridsaťročný obranca sa premiérovo v drese národného tímu SR presadil v sobotňajšom zápase na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku proti Kanade.

10.05.2014 23:12
Karol Sloboda Foto: ,
Karol Sloboda (vpravo) počas rozhovoru pre médiá po zápase Kanada - Slovensko.
debata

Slováci v ňom predviedli sympatický výkon, do 48. min držali nádej na dobrý výsledok, ale napokon s favoritom prehrali 1:4. Sloboda v 33. min otvoril skóre.

"Keď som dal gól, mal som radosť. Teraz by som ho radšej vymenil za body,“ hovoril v mixzóne po stretnutí Karol Sloboda. Prvý slovenský gól pôvodne rozhodcovia pripísali Miroslavovi Šatanovi. Kapitán SR stál pred bránkou a znemožňoval výhľad Benovi Scrivensovi, keď vypálil od modrej pri presilovke Sloboda. Podľa arbitrov mal puk Šatan ešte tečovať, útočník Slovana ich však pri ďalšom prerušení hry išiel opraviť a napokon to v druhej prestávke potvrdil aj videorozhodca.

"Miro stál pred bránkou, gólmana trafil puk do lapačky. Od začiatku som vedel, že to bude môj gól. Potom mi dali rozhodcovia aj puk, ja som ho hodil masérom,“ vysvetľoval Sloboda.

Zadák českých Vítkovíc nastupuje na šampionáte v prvej obrane s Marekom Ďalogom. Slováci majú z dvoch stretnutí jeden bod za prehru 2:3 po predĺžení v piatok s Čechmi.

"Kanaďania hrali dnes jednoduchšie ako Česi. Nahodili si puky a rýchlo za nimi korčuľovali, pri mantineloch hrali výborne. V závere sme si už nedokázali utvoriť tlak, ktorý sme potrebovali. Jeden bod z dvojzápasu je málo, mali sme získať tri proti Čechom. Ten záver piatkového súboja stále mrzí, dúfam, že nás to ešte viac nebude hnevať na konci turnaja,“ tvrdil Karol Sloboda, ktorý sa podľa vlastných slov snaží odvádzať maximum pre tím. V sobotu odkorčuľoval 19:10 min a patril k najvyťažovanejším slovenským hráčom.

Už v pondelok čaká na Slovensko súboj s Francúzskom. Bude to dôležitý zápas z pohľadu ďalšieho vývoja v A-skupine. Francúzom pomohli dva body z duelu proti Kanade a nečakanej výhry 3:2 po samostatných nájazdoch. „Potrebujeme rýchlo zregenerovať, dobre sa vyspať. S Francúzmi to bude dôležitý zápas. Budeme musieť veľa korčuľovať, hrať dôrazne a najmä jednoducho, presne ako dnes Kanaďania,“ hľadal recept na úspech v pondelkovom dueli Sloboda.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 v hokeji #Karol Sloboda