Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar: Dve minúty nás delili od troch bodov

Útočník Tomáš Tatar si zachoval po prehre s Českom v predĺžení nadhľad.

09.05.2014 23:32
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar.
debata

„Dostať vyrovnávajúci gól v samom závere nie je príjemné. Musíme si pozrieť, čo sa tam stalo, aby sme sa podobných chýb v ďalšom priebehu nedopúšťali. Možno to bolo aj tým, že sme nemali toľko síl. Prvých desať minút sme nezačali najlepšie, pribrzdili nás oslabenia,“ podotkol.

Mal v zápase pocit, že Slováci majú Čechov na lopate?
Mal – keď sme dali gól na dva jedna. Dlho sme tesný náskok držali, Čechov sme nepustili do veľkého tlaku. Z nahodeného puku pred bránku však Jaromír vyrovnal. Je to škoda, prišli sme o trojbodové víťazstvo.

Malo by Slovensko podobne hrať aj v ďalších zápasoch?
Náš výkon sa do 58. minúty blížil k našim možnostiam. Bol blízko ideálu, no začiatok zápasu nám ušiel. V obrane nemusíme toľko špekulovať. Je lepšie ísť priamočiaro do útoku, v súperovom pásme si musíme viac pomôcť a dlhšie sa v ňom udržať. Nemali sme strely na bránku, ako sme chceli. Česi nás prestrieľali, v konečnom dôsledku si asi víťazstvo zaslúžili. Ale – hrali sme vyrovnaný zápas, dve minúty nás delili od troch bodov.

Kanada tiež prehrala – po nájazdoch. Čo to môže znamenať pred sobotňajším vzájomným zápasom?
Neviem, či je to dobré, že prehrala… Bude hladná po bodoch. Francúzov možno podcenila, štarty do šampionátov máva slabšie. Od začiatku musíme ísť naplno, nie až po desiatich minútach. Ak však zopakujeme rovnako nadšený výkon, môžeme uspieť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar