Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prevaha Čechov bola skôr optická. Do vyložených šancí ich chlapci nepúšťali

V úvode bolo z chlapcov cítiť nervozitu a neskúsenosť. No keď sa trošku oťukali, tak to z nich spadlo a v druhej tretine sme vyťažili z minima maximum. Zo štyroch striel sme dali dva góly a okrem toho sme aj veľmi dobre bránili.

09.05.2014 22:56
Rastislav Staňa Foto: ,
Rastislav Staňa.
debata (1)

Česi síce mali prevahu, ale skôr optickú, nepúšťali sme ich do prečíslení ani vyložených gólových príležitostí. V tretej tretine hrali chlapci vynikajúco, súper už nemal ani streleckú prevahu.

Škoda, že to tam dve minúty pred koncom padlo. Mali sme tri body na dosah, chlapcov bude prehra veľmi mrzieť. Tretí gól v predĺžení bol už aj o šťastí, ktoré sa priklonilo k súperovi. Pozitívum je, že zatiaľ čo väčšinou sa na góly poriadne nadrieme, teraz sme ich v druhej tretine strieľali s ľahkosťou.

Už pred šampionátom chalani hovorili, že neskúsenosť budú nahrádzať bojovnosťou a bolo to vidieť. Mladší hráči zvyknú hrať na šampionátoch viac do tela. Celkovo bolo cítiť, že to bol ešte len prvý zápas na turnaji – videli sme skôr bojovný než kombinačný hokej.

Akcia, po ktorej strelil Marek Viedenský druhý gól, bola krásna. Málo chlapcov by v Réwayovej pozícii videlo zo zadu korčuľujúceho spoluhráča. Martin sa mohol sám tlačiť pred bránku, keďže bol v dobrej pozícii, ale videl spoluhráča a z prvej mu prihrával. Aj Viedenský to spravil dobre. Strela nebola nijako extra umiestnená, ale puk si nezastavil, pálil z prvej, a tak sa brankár nestihol presunúť.

Pri víťaznom góle Klepiša sa mi najprv zdalo, že mal Jano laco zakrytý výhľad, ale zadný záber ukázal, že nie. Puk však plachtil a strela bola presne mierená. A možno bol Jano trochu viac vľavo, ako mal byť.

Už v sobotu nás čakajú Kanaďania a zápas bude o to nepríjemnejší, že nečakane zaváhali s Francúzskom. Hoci v úvode šampionátov zvyčajne ešte nehrajú dobre a ich výkony sa zlepšujú až postupne, nezvyknú prehrať dva zápasy za sebou. Očakávam ešte ťažší zápas ako proti Česku.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Rastislav Staňa