Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďaloga: Rád by som si zahral vo štvrťfinále

Rýchlonohý obranca Marek Ďaloga začal s hokejom v Hriňovej, do veľkého sa odrazil zo Zvolena. Patrí k objavom trénera Vladimíra Vůjteka. Vlani absolvoval v slovenskej reprezentácii premiéru na svetovom šampionáte, miestenku si vybojoval aj teraz. "Vlani som získal nejaké skúsenosti, viem, čo ma čaká," tvrdí.

09.05.2014 15:52
Marek Ďaloga Foto: ,
Marek Ďaloga.
debata

Čo vám z minuloročného šampionátu najviac rezonuje v pamäti?
Úspešný vstup do majstrovstiev sveta. Zdolali sme Francúzsko i Nemecko, dobrý zápas sme odohrali aj proti Fínom, aj keď sme prehrali. Vo štvrtom stretnutí som sa zranil, to už také príjemné nebolo. Ale postup do štvrťfinále by som bral.

Od omladeného slovenského mužstva sa nečakajú veľké výsledky, nie je pod tlakom ako na predchádzajúcich šampionátoch. Dá sa to premeniť na výhodu, hrať uvoľnenejšie?
Dá, no každé mužstvo chce uspieť, aj každý jednotlivec. Tlak zvonku nepociťujeme, ale to nič nemení na tom, že chceme dosiahnuť čo najlepší výsledok. Tým viac, že v príprave nám to celkom šlo. Výkony z nej chceme zopakovať aj teraz. Väčšina chalanov je z reprezentačnej dvadsiatky, viacerí sa dobre poznáme z pôsobenia v mládežníckych výberoch. Je teraz na nás, aby sme ukázali, že šancu sme si zaslúžili. Musíme sa s tým vyrovnať a hrať.

Poradili ste nováčikom v tíme, ako sa v reprezentácii čo najskôr udomácniť?
Kúsok aj áno, no nie som ten, kto má rozdávať rady. U mňa je to pocitovo trošku iné než vlani. Pred rokom som nevedel, čo ma čaká. Nejakú skúsenosť som získal, viem, do čoho idem. Byť v reprezentácii je pre mňa veľká vec. Podstata je pre každého rovnaká – výkonmi čo najlepšie pomôcť mužstvu.

Čiže – z Čižovky sa pokúsiť dostať aj do Minsk Arény?
Áno, všetci si želáme postup do štvrťfinále, nech bude hoci aj v druhej hale. Povedali sme si to na spoločnom mítingu. A keby sme pridali ešte niečo navyše, bolo by to super. Dúfam, že nám to vyjde a urobíme radosť fanúšikom i sebe. Aj preto by nejaké body z prvých dvoch zápasov proti favoritom potešili.

V Pardubiciach ste absolvovali druhú sezónu. Vyšla vám lepšie než prvá? Ste spokojný?
Som, aj keď sme v play off ešte viac mali potrápiť Třinec, ktorý nás vyradil. V prvej sezóne som si zvykal na českú extraligu, táto už bola trochu iná. Lepšia. Pre hráča je to veľké povzbudenie, keď sa uchytí v kvalitnej lige. Pomohlo mi, že v Pardubiciach pôsobia aj iní slovenskí hráči.

Dostali ste ponuku na predĺženie zmluvy?
Klub prejavil záujem, ale asi z neho odídem. Rád by som si vyskúšal inú súťaž, ale ešte som to neriešil. Teraz sa sústreďujem na výkony na majstrovstvách sveta. Niečo sa rysuje, ale tým sa budem zaoberať po ich skončení.

Neláka vás novoutvorená Liga majstrov?
Je to niečo nové, ďalšia výzva. Možno si ju zahrám, uvidím, ako to všetko dopadne.

Posun vyššie znamená, že myslíte aj na pôsobenie v NHL?
To nie, zámorie nie je pre mňa. Tým smerom sa neuberám.

Čím si krátite voľné chvíle?
Oddychom. Čaká nás náročný program, voľný čas využijem na relax a odpočinok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2014 #Marek Ďaloga