Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi vytvorili družinu okolo Jágra. Do Bieloruska pocestuje aj Vondrka

Šesť hráčov zo zámorskej NHL na čele s hviezdnym Jaromírom Jágrom zaradil tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička do nominácie národného tímu na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v Minsku.

04.05.2014 21:58
Jaromír Jágr Foto:
Jaromír Jágr.
debata

Nečakane sa do zatiaľ širšieho 27-členného kádra dostali obranca Ondřej Vitásek a útočníci Jiří Sekáč s Martinom Zaťovičom.

„Nebolo to jednoduché rozhodovanie, ale to je vždy rovnaké. Vždy riešite, koho vziať a koho nie. Po zápasoch vo Švédsku sme sa priklonili k tomu, že vezmeme trochu skúsenejších hráčov,“ povedal Růžička na tlačovej konferencii v Prahe po prílete z turnaja vo Štokholme.

„Na majstrovstvá môžeme vziať jedného, dvoch, bez skúseností, ale osem by bolo veľké riziko. Ideme pre medailu a nie sa zúčastniť,“ podotkol.

Podľa očakávania Růžička do nominácie zaradil šesť hráčov z kanadsko – americkej NHL. Jágr a Jiří Hudler hrali už na turnaji v Štokholme, štvorica Jakub Kindl, Roman Polák, Tomáš Hertl a Vladimír Sobotka svoj ​​štart potvrdila v minulých dňoch a k tímu sa pripojí na utorkovom zraze.

Sobotka bude jediným hráčom bez reprezentačného štartu v kádri. V nominácii na akcie národného tímu už bol niekoľkokrát, vždy ho ale vyradili zdravotné problémy.

Deň pred odletom do Minsku sa k mužstvu pripoja traja Sekáčovi spoluhráči z Levu Praha Martin Ševc, Ondřej Němec, Jiří Novotný a Jan Kovář z Magnitogorsku, ktorý po výhre nad pražským klubom slávil triumf v play-off Kontinentálnej li­gy.

Z kádra, ktorý tento týždeň štartoval na Švédskych hrách v Štokholme, vypadli napríklad obrancovia Jakub Krejčík a Tomáš Mojžiš, v útoku sa nedostalo na Tomáša Noska, Lukáša Radila, Jana Buchteleho alebo zraneného Tomáša Zohornu.

Národný tím sa v Prahe stretne v utorok, o deň neskôr odletí do Minsku.

Brankári: Pavel Francouz (Litvínov), Jakub Kovář (Jekaterinbur­g/KHL), Alexander Salák (Petrohrad/KHL),
Obrancovia: Martin Ševc, Ondřej Němec (obaja Lev Praha/KHL), Ondřej Vitásek (Liberec), Petr Zámorský (Zlín), Jan Kolář (Doneck/KHL), Michal Jordán (Charlotte/AHL), Jakub Kindl (Detroit/NHL), Roman Polák (St. Louis/NHL),
Útočníci: Jakub Klepiš, Jiří Novotný, Jiří Sekáč (všetci Lev Praha/KHL), Tomáš Rolínek (Sparta Praha), Martin Růžička (Třinec), Martin Zaťovič (Karlovy Vary), Roman Červenka (Petrohrad/KHL), Lukáš Kašpar (Doneck/KHL), Jakub Petružálek (Kazaň/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.), Jiří Hudler (Calgary/NHL), Jaromír Jágr (New Jersey/NHL), Tomáš Hertl (San Jose/NHL), Vladimír Sobotka (St. Louis/NHL).

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Vondrka #Jaromír Jágr #MS 2014 v hokeji