Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pánikovu sezónu pokazil faul. Rád by pookrial

Na Slovensku je len od štvrtka, no v sobotu sa bude pýtať na ľad. Aj napriek únave chce Richard Pánik proti Nórom hrať.

02.05.2014 19:46
Richard Pánik Foto: ,
Richard Pánik.
debata

Dvadsaťtriročný útočník je jedným z troch hráčov z NHL, ktorých má tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek k dispozícii týždeň pred začiatkom majstrovstiev sveta v Minsku. Na šampionáte by rád pookrial.

„Sezóna v NHL nebola ideálna, ani olympiáda nám nevyšla. Získať späť priazeň fanúšikov bude ťažké, ale verím, že vytvoríme skvelý kolektív, na ktorom budeme stavať. V mužstve je veľa mladých hráčov, prevláda v ňom dravosť, z čoho sa teším,“ vravel po piatkovom tréningu v Bratislave martinský rodák.

Pánik odohral v drese Tampy Bay v tejto sezóne 50 zápasov s bilanciou 3+10, ďalšie dva štarty pridal v play off. „Spočiatku som mal dosť priestoru na ľade, potom som spravil ten faul. Stratil som dôveru trénera, prepadol som sa do štvrtého útoku, psychicky som šiel dolu. Najviac mi pomáhala priateľka, ktorá bola so mnou v Amerike. Verím, že sa poučím,“ komentoval útočník.

V decembri Pánik zozadu narazil na mantinel obrancu Washingtonu Karla Alznera, za čo dostal dištanc na dva zápasy a navyše pokutu 5500 dolárov. V ďalšom priebehu sezóny občas vysedával v hľadisku.

V 1. kola play off Tampu vyradil Montreal, stačili mu štyri zápasy. „Nehrali sme dobre. Možno sme sa už uspokojili postupom do play off a citeľnou stratou bolo zranenie brankára Bishopa,“ dodal Pánik.

V Minsku by sa mohla znovu obnoviť aj spolupráca útoku Tatar, Viedenský, Pánik, ktorý zažiaril pred piatimi rokmi na MS hráčov do 20 rokov v Ottawe, kde skončilo Slovensko štvrté. „Bolo by to určite zaujímavé, ale rozhodnutie je na trénerovi,“ reagoval hokejista.

Pánikovi vypršal trojročný kontrakt s Tampou, no klub má naďalej na neho práva. „Budúcnosť teraz neriešim, myslím, že hráčske výmeny prídu na rad až po drafte.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik