Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Počkáme si na chyby a využijeme ich, tvrdí pred Lotyšmi Šatan

Už vlani sa im preteky na motokárach osvedčili, tak si ich zopakovali aj v prvý z dvoch voľných dní po úvodných troch stretnutiach v Helsinkách.

08.05.2013 13:36
Hokejisti, motokáry Foto: ,
Kapitán Miroslav Šatan na čele "vláčiku" motokár.
debata (2)

Favorizovaná trojica Miroslav Šatan, Jozef Stümpel a Peter Brüll tvrdo bojovala o víťazstvo, no na suverénneho Mareka Ďalogu nestačila.

„Poriadne na mňa dobiedzal. Odjazdil som prvých dvadsať kôl, zviedli sme s Marekom veľa súbojov, ale keď som striedal, ešte sme boli v čele. On odjazdil skoro celé preteky sám. Dali tam ľahkú váhu, aby vyhrali,“ smial sa kapitán národného tímu Šatan.

Padlo vám odreagovanie v podobe jazdy na motokárach vhod?
Jeden, dva takéto dni počas majstrovstiev sveta nezaškodia. Pomôže to posilniť tímového ducha. Bol to vhodný psychický oddych po zápase proti Nemecku, ktorý bol veľmi dôležitý z hľadiska vývoja skupiny. Uvoľnili sme sa, akcia jednoznačne splnila účel. Na dráhu sme prišli s dobrou náladou, no odchádzali sme s ešte lepšou.

Vyhral najlepší?
(smiech) Boli to tímové preteky a vôbec nešlo o to, kto vyhrá. Dôležité bolo, aby sa chalani zabavili. Boli tam aj nejaké havárie a zrážky, takže to splnilo svoj účel.

Bývate v tom istom hoteli, máte rovnakú šatňu i šoféra autobusu, znova ste jazdili na motokárach. Z poverčivosti?
Osvedčilo sa nám to v minulosti, preto v tom pokračujeme. Asi je to aj otázka poverčivosti, lebo sme šli aj na večeru do toho istého podniku, kde sme boli vlani aj pred desiatimi rokmi. Veci ktoré fungujú sa snažíme dodržiavať.

Máte rád motoristický šport?
Motoristické preteky mám rád, ale súťaženiu na cestách sa snažím vyhýbať. Nechcem, aby sa stalo niečo, čo by som potom ľutoval. Na motokárach je to vcelku bezpečné, preto si ich vždy rád vyskúšam.

Ako ste spokojný s doterajším vystúpením Slovenska na turnaji?
Zatiaľ môžeme byť s vývojom turnaja spokojní. Splnili sme očakávania. Zápasy, ktoré sme mali vyhrať, sme zvládli. S Nemeckom to vôbec nebol jednoduchý duel. Proti Fínom sme tiež predviedli veľmi dobrú hru. Výsledok nás, samozrejme, neteší, ale mali sme viac striel a mohli sme pokojne vyhrať. Bohužiaľ, bývajú aj také zápasy. Teraz je pred nami ďalší mimoriadne dôležitý krok – súboj s Lotyšskom.

Čo očakávate od Lotyšov?
V ich hre figuruje veľa prvkov zo starej ruskej školy. Sú čiperní a vedia, čo robiť s pukom. Nesmieme ich podceniť. Počkáme si na chyby a využijeme ich.

2 debata chyba