Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vydarený sa dočkal narodeninového víťazstva

Slovenský hokejový obranca René Vydarený dostal pekný dar k pondelkovým 32. narodeninám. So spoluhráčmi vybojoval dôležité víťazstvo 3:2 nad Nemeckom na majstrovstvách sveta v Helsinkách.

06.05.2013 19:12
René Vydarený Foto: ,
René Vydarený
debata

Pre Slovákov to bol ďalší krok na ceste za štvrťfinálovým cieľom. "Narodeniny príliš neriešim, ale víťazstvo potešilo. Získali sme dôležité body. Nemci hrali v prvých dvoch zápasoch spoľahlivo, boli húževnatí a dnes to opäť potvrdili. Možno sa s nimi budeme biť o štvrťfinále a táto výhra nám môže pomôcť,“ povedal René Vydarený.

Obranca Českých Budějovíc zažíva narodeniny na svetovom šampionáte už šiestykrát v kariére. V deň s dátumom 6. mája hral tretí zápas. V roku 2006 v Rige Slovensko prehralo 6. mája s Bieloruskom 1:2 a vlani v Helsinkách s Fínskom 0:1. V pondelok sa konečne dočkal úspechu.

"Nechcel som maľovať pred zápasom čerta na stenu. Za stavu 1:2 som si hovoril, že to snáď ani nie je možné a nie je to pravda. Našťastie, podarilo sa nám výsledok otočiť a máme z neho veľkú radosť,“ uviedol Vydarený. V pondelok na tréningu mu tím nenachystal tradičnú šľahačkovú tortu, večer po príchode do hotela ho však mohlo čakať sladké prekvapenie.

Nemci prekvapili slovenský tím v úvode aktívnym pohybom a vysokým napádaním. Slovákom chvíľu trvalo, kým sa dostali do zápasu. V tom čase už prehrávali 0:1. Na nemecký systém hry tréner Vladimír Vůjtek svojich zverencov pripravoval.

"Niečo podobné sme čakali, ale na tabuli v šatni všetko vyzerá jednoduchšie ako na samotnom ľade. Nemci nás trocha prekvapili. Hrajú atypický systém, nevedeli sme sa cez nich dostať. Chytali nás už na našej modrej či na červenej čiare a všetky puky vracali späť pred našu bránku. Stavili asi všetko na jednu kartu, v úvode chceli dať góly. Dôležité bolo, že sme začali korčuľovať a byť aktívnejší,“ hodnotil duel narodeninový oslávenec.

Víťazstvo v dôležitom zápase nad Nemcami ešte viac dvihlo dobrú náladu v tíme. Na hráčoch po súboji bola vidieť veľa radosť i úľava po boji. "Sme dobrý kolektív a po poslednej siréne bola u nás všetkých veľká radosť. Myslím si, že to bolo vidieť na reakcii celej striedačky,“ dodal René Vydarený.

debata chyba