Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stümpel: S Rusmi musíme bodovať

Najstarší hráč slovenského tímu na majstrovstvách sveta vo Švédsku a Fínsku Jozef Stümpel ostal v dôležitom piatkovom stretnutí proti Rakúsku sedieť len na tribúne. Zo zostavy Vladimíra Vůjtka sa vytratil už o deň skôr po druhej tretine súboja proti Lotyšsku.

11.05.2013 13:22
hokej, Jozef Stümpel Foto:
Veterán Jozef Stümpel.
debata (6)

Skúsený český tréner sa pokúsil oživiť hru zmenami v zostave, ale tie nepriniesli želaný efekt. Slováci prekvapujúco podľahli Rakúšanom 1:2 po samostatných nájazdoch. „Držal som chlapcom palce. Bojovali, no nie vždy dosiahnete, po čom túžite,“ tvrdí štyridsaťročný útočník Stümpel.

Kedy vám tréner Vůjtek oznámil, že proti Rakúšanom nenastúpite?
Povedal mi to pred zápasom, prediskutovali sme to spolu. Neberiem to nijako tragicky, život ide ďalej. Stane sa to každému hráčovi. Nebolo to prvý a asi ani posledný raz. Nemá význam viac sa tým zaoberať. Dôležité je len to, aby sme vyhrali v nedeľu nad Ruskom.

Ako ste videli zápas z tribúny?
Škoda, že sme za stavu jedna nula nepridali druhý gól. Mali sme na to dosť šancí. V súčasnosti sú už všetky mužstvá silné a nemôžeme očakávať, že niekomu nastrieľame sedmičku alebo osmičku ako to bolo pred desiatimi či pätnástimi rokmi. Hokejový svet sa uberá niekam inam. Chýbajú nám skúsenosti a lepšia práca s mládežou, od nej sa všetko odvíja. Treba do nej investovať.

Bolo pre vás veľmi náročné sedieť na tribúne, odkiaľ sa nedá pomôcť tímu?
Každý by chcel pomôcť, ale verím, že chalani na ľade odovzdali všetko a bojovali o dobrý výsledok. Nie vždy však dosiahnete to, po čom túžite. Držal som im palce, aby sme mali situáciu trochu jednoduchšiu. Nepodarilo sa, teraz je to zložitejšie, ale stále máme pred sebou ešte dva zápasy a každý sa dá vyhrať. Pozeráme sa zatiaľ len na zápas proti Rusom, potrebujeme v ňom bodovať.

Očakávate, že sa v nedeľu vrátite do zostavy?
Neviem na to odpovedať. To je otázka na trénera.

6 debata chyba