Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radivojevič: Urobili sme si zbytočné problémy

Slovenskí hokejisti schádzali po nečakanej prehre z ľadu veľmi sklamaní i nahnevaní. Mrzelo ich, že nezvládli dôležitý súboj proti Lotyšsku.

09.05.2013 23:12
radivojevič Foto: ,
Branko Radivojevič v tejto veľkej šanci minul bránku.
debata

„Doplatili sme na nedisciplinovanosť a chyby, ktorým sme sa doteraz vyhýbali,“ hľadal príčiny zaváhania jeden z lídrov tímu Branko Radivojevič.

Zaskočil vás dobrý vstup Lotyšov do zápasu?
Dali nám gól hneď v úvode po buly. Síce sme vyrovnali, ale chýbala nám disciplína. Dvakrát sme hrali v oslabení o dvoch hráčov. Ťažko sa nám potom dobiehal nepriaznivý výsledok. Lotyši totiž hrali dobre v obrane. Mali sme pár dobrých momentov, ale šance sme nepremenili. Ak budeme hrať bez disciplíny, nepomôže nám to.

Prečo sa mužstvo dopustilo toľkých chýb?
Ťažko povedať. Bol to pre nás dôležitý zápas, no nezvládli sme ho. Robili sme chyby. Treba naň rýchle zabudnúť, ešte nás čakajú tri stretnutia a všetko je otvorené. Urobili sme si zbytočné problémy, ale treba sa pozerať dopredu. Už myslíme len na Rakúšanov.

Ktorý moment v zápase bol kľúčový?
Škoda, že sme na konci druhej tretiny dostali gól na štyri dva. Po Surového znížení sme začali hrať hurá dopredu a zopakovali sme rovnaké chyby. Na tretí raz to súper so šťastím potrestal. Tam sa duel zlomil.

Pred stretnutím proti Rakúsku máte málo času na oddych. Čo musíte urobiť, aby ste ho zvládli?
Treba zabudnúť na súboj proti Lotyšom a oddýchnuť si. Musíme s Rakúšanmi urobiť tri body ľubovoľnou cestou. Nebude to príjemné, ale musíme ísť ďalej a nevzdávať sa.

Daňo chcel znepríjemniť hru súperovi

Pred zápasom ho dopísali na súpisku a pri nepriaznivom vývoji sa od druhej tretiny dostal i na ľad. Benjamínok mužstva Marko Daňo zaznamenal pri premiére na majstrovstvách sveta jednu asistenciu, no veľkú radosť z nej nemal. „Vymenil by som ho za výhru mužstva,“ tvrdil. „Tréner mi cez prvú prestávku vravel, že sa mám rozcvičiť. Dali sme gól, škoda, že sme sa po ňom zbláznili a ponúkali Lotyšom jedno prečíslenie za druhým. Chcel som súperom znepríjemniť hru. Po odpískaní som dohral pri mantineli ich kapitána, aby som mu zabrnkal na nervy. Musíme sa dobre najesť a vyspať, na rozkorčuľovaní rozhýbať nohy a zápas proti Rakúsku vyhrať. Verím, že to zvládneme a postúpime do štvrťfinále,“ dodal Daňo.

debata chyba