Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chybovali sme, keď išlo o všetko, ľutoval Šatan

Po prvej tretine boli zrelí na uterák, no zdvihli hlavy a postarali o hokejovú drámu. Slovenskí hokejisti dokázali vo štvrťfinálovom stretnutí zmazať trojgólové manko z prvej tretiny, ktorú vôbec nezvládli. Vyrovnali, no potom urobili chybu, ktorú už nedokázali napraviť.

16.05.2013 21:40
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata (3)

„Za stavu 0:3 asi nik nečakal, že sa do zápasu vrátime. Doplatili sme však na chyby v defenzíve, robili sme ich v prvej tretine a aj pred rozhodujúcim gólom, keď už išlo o všetko. Škoda nášho bojovného výkonu. Dostať štyri góly vo štvrťfinále je príliš veľa. Pritom nešlo o veľké fínske akcie, ale naše chyby,“ hodnotil duel kapitán Miroslav Šatan.

Tridsaťosemročný útočník poďakoval spoluhráčom za výkony na turnaji a partiu, ktorú vytvorili v šatni.

„Bojovnosť a snaha nám rozhodne nechýbali. Všetci veľmi túžili po úspechu. Splnili sme síce štvrťfinálový cieľ, ale keď už sme boli tam, chceli sme viac. Nevyšlo to. Môže to byť dobrá skúsenosť pre mladých chalanov. Videli, že v rozhodujúcich zápasoch nesmiete robiť chyby, lebo o výsledkoch rozhodujú malé detaily,“ uviedol. Zároveň dodal, že momentálne neplánuje robiť žiadne rozhodnutia o prípadnom konci reprezentačnej kariéry.

Hrdinom zápasu mohol byť Branko Radivojevič. Odviedol výbornú prácu pred tretím gólom a v presilovej hre mohol pridať štvrtý. Osamotený pred bránkou však strieľal vedľa. „Bola to prudká prihrávka, dostal som ju za seba na špičku hokejky. Bohužiaľ… Možno som sa radšej mohol pokúsiť spracovať puk. Mali sme udržať stav 3:3. Po presilovke je vždy najdôležitejšie striedanie, musíte byť opatrní a my sme urobili chybu. Veľmi to mrzí, boli sme totiž na koni,“ vravel Radivojevič, ktorý ťažko prežíval obrovské sklamanie.

Veľmi nešťastný bol aj brankár Rastislav Staňa. Zatiaľ čo proti USA podal famózny výkon, vo štvrťfinále mužstvo až tak nepodržal. „Škoda prvej tretiny. Neviem, čo sa stalo, mali sme strašný začiatok. Fíni nás točili, mali presilovky a mohli streliť aj viac gólov. Cez prestávku sme si povedali, že hráme štvrťfinále a nesmieme to tak ľahko vzdať. Prvý gól nám pomohol, škoda, že sme ich v druhej tretine nestrelili viac než dva,“ vravela brankárska jednotka tímu.

Od druhej tretiny sa Slováci výrazne viac tlačili pred fínskeho brankára Raantu. „Vraveli sme si, že už viac ako dva zápasy sme im nestrelili ani gól. Skúšali sme to, clonili pred brankárom a vyšlo to. Škoda, že sme zápas nedotiahli do víťazného konca. Veľmi sme chceli ísť do Štokholmu. Na turnaji sme odohrali aj horšie zápasy, ale dokázali sme vyhrať nad silným tímom USA,“ zdôraznil strelec prvého slovenského gólu v zápase Michel Miklík.

3 debata chyba