Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vy Lojzovia, vychutnal si Čechov bulvár

Českej hokejovej reprezentácii nevyšli 77. majstrovstvách sveta podľa predstáv. Zverenci Aloisa Hadamczika vo švédskom Štokholme najprv bojovali až do záveru základnej skupiny o prienik do štvrťfinále, v ktorom vo štvrtok prehrali s doteraz najpríjemnejším prekvapením turnaja na severe Európy - Švajčiarskom (1:2).

16.05.2013 18:56
Česko, fanúšikovia Foto: ,
Českí fanúšikovia neverili vlastným očiam.
debata

Český tím nepostúpil do semifinále po štyroch rokoch, predtým medzi kvartetom najlepších tímov na MS chýbal vo Švajčiarsku 2009. O rok neskôr získal v Nemecku zlaté medaily a potom dvakrát bronz.

„Doba bronzová sa skončila,“ hlásil bezprostredne po skončení štvrtkového štvrťfinálového duelu portál iDnes.cz. V histórii samostatnosti sa Česi medzi najlepšie štyri družstvá nekvalifikovali siedmy raz.

„Narazili sme sa veľmi dobrého súpera, ale dali sme si dva góly vlastne sami. V ofenzíve sme boli na súpera až priveľmi dobrí. Chýbal nám dôraz, netlačili sme sa do bránky. Švajčiarsky gólman videl strely a už ma niečo za sebou, aby také chytal,“ cituje iDnes.cz brankára Ondřeja Pavelca, ktorý za svoj chrbát pustil dva puky z 32 pokusov Švajčiarov. „Taký je hokej. V týchto dueloch už veľa pekných gólov nepadá,“ doplnil útočník Radim Vrbata.

Hokejisti Švajčiarska sa prvýkrát od roku 1998 kvalifikovali medzi kvarteto najlepších na šampionáte. Stále majú šancu získať medailu z MS premiérovo od domáceho bronzu v roku 1953. „Keď súper znížil na 1:2, trochu sme znervózneli. K tomu sa pridali naše vylúčenia,“ povedal pre portál hockeyfans.ch Reto Suri a jeho spoluhráč Philippe Furrer dodal:

„Bol to boj až do poslednej sekundy. Cítili sme, že semifinále je veľmi blízko. V dnešnom súboji nás držal nad vodou vynikajúci brankár Gerber. Celkovo sme previedli výborný tímový výkon.“ V semifinále v Štokholme nastúpia Švajčiari v sobotu proti výberu USA.

Ohlasy českej tlače

iDnes.cz: „Doba bronzová sa skončila. A pachuť z divného šampionátu zostáva…“

Hokej.cz: „Koniec nádejam! Česi nedohnali náskok Švajčiarov, po troch rokoch úspechov odchádzajú zo šampionátu bez medaily.“

Blesk: „Majstrovský prepadák! Vy ste ‚Lojzovia‘!“

HN Sport: „České sklamanie: Najhoršie MS v histórii.“

debata chyba