Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopecký: Ak získame zlato, nemusím dať ani gól

Favoritom štvrťfinále sú Fíni. Náš výkon však ide hore vtedy, keď potrebujeme dokázať, na čo máme. Takto sformuloval svoj pohľad na štvrtkové štvrťfinále majstrovstiev sveta v hokeji jeden z kľúčových slovenských útočníkov Tomáš Kopecký.

15.05.2013 21:19
Tomáš Kopecký Foto:
Dobre naladený Tomáš Kopecký.
debata (6)

Ako veľmi pomohla výhra nad USA nálade v šatni?
Po víťaznom zápase je atmosféra vždy veľmi dobrá. Výhra zahojí všetky boľačky a starosti. Okamžite máte väčšiu chuť do hokeja.

Čo by malo platiť na Fínov?
Musíme dať o jeden gól viac ako dostať. Verím, že konečne zlomíme streleckú smolu proti nim. V prvom vzájomnom súboji sme podali vynikajúci výkon. Bohužiaľ, spravili sme viac chýb ako súper. Dve z nich Fíni využili a vyhrali. Hokej je hra chýb.

V čom sú Fíni najnebezpečnejší?
Nemôžeme sa pozerať na to, v čom sú nebezpeční. Musíme sa sústreďovať len na seba. Ak to urobíme, máme šancu uspieť proti hocikomu.

Aká je pozícia Slovenska pred štvrťfinále?
Favoritom sú Fíni, čo by nám mohlo vyhovovať. Náš výkon ide vždy hore, keď potrebujeme dokázať, na čo máme. Vlani nám nik neveril a predviedli sme to. Vydreli sme si strieborné medaily a zaslúžili si ich. To isté chceme ukázať aj teraz.

Považujete za výhodu, že Fíni hrajú doma a môžu byť pod veľkým tlakom?
Väčšinou to tak býva. Presvedčili sme sa o tom na domácom šampionáte v Bratislave. Musíme na Fínov vyletieť, a ak dáme dva rýchle góly ako proti USA, tak aj oni znervóznejú.

Vám osobne sa strelecky zatiaľ nedarí. Zmeníte niektorý z predzápasových rituálov?
Už som toho zmenil tak veľa, že neviem, čo ďalšie by som ešte mohol. Vymenil som rukavice a inak som si opáskoval hokejku. Štve ma to. Bol by som rád, keby som pomohol mužstvu viac aj v ofenzíve, ale keď to nejde, tak tvrdo pracujem aspoň v oslabeniach alebo pri blokovaní striel. Verím, že to príde v správnej chvíli.

Pomohla vám psychicky asistencia na úvodný Radivojevičov gól proti Američanom?
Samozrejme, pomôže mi to. Stále si hrám svoju hru, akurát by som asi mohol častejšie strieľať. Inak hrať ani neviem. Raz máte obdobie, že vystrelíte od modrej a puk sa od niekoho odrazí dnu alebo si dá súper vlastný gól. Inokedy netrafíte ani do prázdnej bránky. Ako ja proti Lotyšom. To sa ani nedalo nedať. Ale taký je šport. Na druhej strane, nikdy som si nezakladal na počte strelených gólov. Ak získame zlato, tak nemusím streliť ani jeden a budem aj tak veľmi šťastný.

6 debata chyba